מתכון לסלט ים תיכוני עם 'פיראוס' מיוחד לסעודה שלישית
שבת מתקרבת ואתם מחפשים מתכון קליל שיתאים במיוחד לסעודה שלישית • הבאנו לכם מתכון מיוחד של סלט ים תיכוני שישדרג לכם את הסעודה בכמה רמות בשילוב גבינת פיראוס • בתאבון!
סלט ים תיכוני עם פיראוס צילום: יח"צ
סלט ים תיכוני
כמות: 6 סועדים
רמת קושי: קל
זמן הכנה: עד 30 דקות
מצרכים:
- 1/2 חבילת בורגול עבה
- 1 גבינה צפתית פיראוס
- 2 עגבניות
- 1 בטטה
- 1 בצל סגול
- חופן נענע
- שמן זית
- לימון
אופן ההכנה לפני שבת:
- חותכים בטטות לקוביות, מעבירים לתבנית אפיה ומזלפים שמן זית
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה, מצננים ושומרים בקירור
- משרים בורגול מראש בקערה עם מים חמים למשך 20 דקות, מסננים היטב ושומרים בקירור
הרכבת הסלט לפני סעודה שלישית:
- מעבירים את הבורגול לקערת הסלט
- קוצצים את כל יתר עשבי התיבול והירקות ומוסיפים לקערה
- מתבלים בשמן זית ולימון
- מפזרים מעל גבינה צפתית של פיראוס ומגישים,
בתיאבון!