עסקת ענק בהיקף של מיליארדים: עשרות מטוסים חדשים בדרך לישראל
העסקה תכלול כ-30 מטוסים צרי גוף מדגם בואינג 737MAX בהיקף מוערך של כ-2.5-2 מיליארד דולר ארה"ב שיסופקו החל משנת 2027 ועל פני מספר שנים | אל על מיישרת קו עם חברות התעופה המובילות בעולם כגון דלתא, יונייטד איירליינס, לופטהנזה, אייר קנדה ואחרות שהצטיידו במטוסי חסכוניים משמעותית מבחינת הוצאות אחזקה ותפעול
חברת אל על מדווחת היום (שני) כי בהתאם לתוכנית האסטרטגית של החברה לפיה תפעל להצעיר ולהרחיב את צי מטוסים צרי הגוף שלה, דירקטוריון החברה אישר לנהל משא ומתן בלעדי עם יצרנית המטוסים בואינג ועם חברות להחכרת מטוסים להתקשרות בעסקאות לרכישה וחכירה של כ-30 מטוסים מדגם בואינג MAX737. תהליך זה הוא נדבך משמעותי נוסף בהצערה והגדלה של צי המטוסים של החברה, וזאת בנוסף להסכם שנחתם לאחרונה עם בואינג לרכישה של עד תשעה מטוסי דרימליינר (787) נוספים, תוך יישום של התוכנית האסטרטגית ארוכת הטווח.
ההחלטה להמשיך בתהליך מו"מ בלעדי עם בואינג התקבלה לאחר שהחברה ערכה תהליך בחינה ארוך ומאומץ ובחנה בקפידה את שתי ההצעות שקיבלה. החברה למדה את ההצעות, קיבלה הבהרות ושיפורים בתנאים המסחריים מצד שתי המציעות ושקלה בכובד ראש את כלל השיקולים ובהם תאריכי מסירה צפויים, עלויות אחזקה ועלויות תפעול. בסופו של דבר, ולאחר תהליך בחינה מדוקדק החברה החליטה להתקדם למו"מ מול בואינג
המטוסים יחליפו בהדרגה את צי המטוסים הקיימים מדגם בואינג 737-800 ו-737-900, המופעלים על ידי החברה, ויגדילו את צי המטוסים הקיים, מה שיוסיף עוד קיבולת והיצע מושבים ויאפשר התרחבות בלוח הטיסות וביעדי החברה. בנוסף, הצערת צי המטוסים של החברה תאפשר לה לספק חווית טיסה טובה יותר באמצעות מטוסים חדישים שעומדים בסטנדרט השירות הגבוה של אל על .
עלות הרכישה והחכירה הכוללת המוערכת של המטוסים, נכון למועדי המסירה העתידיים שלהם, לרבות מנועים חליפיים וכן מלאי חלקי חילוף, צפויה להיות בטווח שבין כ-2 מיליארד דולר ארה"ב לבין כ-2.5 מיליארד דולר ארה"ב כתלות בכמות המטוסים שיירכשו, כמות המטוסים שייחכרו, אופציות רכישה שימומשו, התאמות מחיר שיחולו במועדי המסירה העתידיים של המטוסים, זיכויים שיוענקו לחברה ועוד.
עם ביצוע העסקה, אל על תצטרף לעשרות חברות תעופה בין-לאומיות מהמובילות בעולם, בהן דלתא, יונייטד אירליינס, לופטהנזה, אייר קנדה ואחרות שהזמינו מטוסים מדגם זה.
יודגש, כי במהלך המו"מ שמה החברה דגש מיוחד על נושא הבטיחות של המטוסים ורק לאחר שווידאה כי בשתי ההצעות מדובר במטוסים העומדים בתקנים המחמירים ביותר בעולם התעופה על פי כללי הבטיחות של הרשויות הבין-לאומיות, קיבלה את ההחלטה להתקדם במו"מ בלעדי מול בואינג.