מתכון לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, חלבה ונוגט / שרה שבבו
המצרכים לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, חלבה ונוגט:
לקרם:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 400 גרם חלב מרוכז
- 1 כפית תמצית וניל
לתוספות:
- 50 גרם שוקולד מגורד
- חלבה אגוזי לוז
- טחינה שוקולד נוגט
- חלבה מסולסלת
אופן ההכנה לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, חלבה ונוגט:
הכנת גלידה וניל וחלווה צילום: שרה שבבו
- בקערה, מכניסים את השמנת, חלב מרוכז ווניל ומקציפים רק עד למרקם יוגורט.
- מוסיפים לקרם את השוקולד המגורד
- פורסים חלבה, חותכים לקוביות ומוסיפים לקרם
- מטמיעים את קוביות החלווה בתנועת קיפול ועוברים להרכבת הגלידה
- מעבירים לקופסה מחצית מכמות הקרם
- מזלפים 4 כפות של טחינה שוקולד ויוצרים עם כפית שיוש בתנועות סיבוביות
- מפזרים מעל חלבה מסולסלת ומכסים עם כמות הקרם שנותרה
- מוסיפים שוב 4 כפות של טחינה שוקולד ויוצרים שיוש
- מצפים עם חלבה מסולסלת וצ'אנקים של חלבה
- מכניסים להקפאה במשך 12 שעות.
- מגישים בגביע גלידה, מחזקים עם תוספות ונהנים
בהצלחה רבה ובתאבון
בחדרי חרדים