מתכון לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי
מנה עיקרית קלה להכנה, טעימה ויוקרתית, מתכון לקוביות אסאדו עם מקלות בטטה וטבעות בצל בתיבול אסייאתי מושלם
אסאדו עם בטטות וטריאקי צילום: אורלי מוסאי
מתכון לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי / אורלי מוסאי
המצרכים לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי:
- 1 בצל פרוס לפרוסות
- 6 שיני שום שלמות
- 1 בטטה גדולה
- 9 קוביות אסאדו
- 1 כפית עד כף מלח
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- כפית פפריקה
- 1/3 כוס שמן זית/רגיל
- 1/3 כוס טריאקי
- 1/3 כוס מים
אופן ההכנה לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי:
- מניחים את הבצל והשום בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- את בשר האסאדו והבטטות מניחים על הבצל והשום בתבנית ומכינים את הרוטב
- בקערית מכניסים מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ושמן ומערבבים הייטב לאיחוד
- מורחים את תערובת התיבול על האסאדו מכל כיוונים
- את הרוטב טריאקי מזלפים מעל האסאדו המתובל ואת המים מוסיפים בפינה של התבנית .
- מכסים את התבנית בנייר אייפה ומעל נייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ואופים במשך 3 שעות
- בחצי שעה האחרונה מסירים את הכיסוי לקבלת שיזוף וצמצמום הנוזלים
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
