מתכון לגביניות משובחות וטעימות במיוחד
מתכון נהדר למאפה מתוק ופופולארי, גביניות ביתיות במלית מושלמת ובציפוי של סירופ מתוק המעניק את הטעם המיוחד למאפה חלבי מוצלח והכי טעים שיש
גביניות צילום: יפית חג'ג'
מתכון לגביניות משובחות וטעימות במיוחד / יפית חג'ג'
המצרכים לגביניות משובחות וטעימות במיוחד:
לבצק:
- 500 גר' קמח (יש להוסיף לפי הצורך עד למרקם נעים)
- 200 גר' חמאה
- 1 כף שמרים
- 3 כפות סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 1/2 שמנת חמוצה
- 3 חלמונים
- 1 כפית מלח
למלית גבינה:
- 250 גרם גבינה לבנה (חשוב לסנן בתוך חיתול והוציא את הנוזלים)
- 1 ביצה
- כ1/4 כוס אבקת סוכר
- 2-3 כפות פודינג וניל
- מעט מחית או תמצית וניל
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות שמנת חמוצה (אפשר להמיר בגבינה לבנה לא מסוננת)
- ניתן להוסיף גרידת לימון - מי שאוהב
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה / חלבון
- אבקת סוכר
לסירופ להברשה לאחר האפייה:
- 1 כוס סוכר
- מים רותחים
אופן ההכנה לגביניות משובחות וטעימות במיוחד:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מניחים את הבצק מכוסה להתפחה במשך כשעה
הכנת המלית:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומערבבים הייטב לאיחוד
- טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך מוסיפים סוכר
- המרקם של המלית צריך להיות יציב – לא ייבש מידי ולא רטוב מידי
הרכבת הגביניות:
- לוקחים כדור בצק ומרדדים למבלן גדול חותכים ריבועים ומזלפים על כל ריבוע ממלית הגבינה סוגרים שני צדדים של הריבוע כך שתיווצר צורת גבינית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה

הכנת הגביניות | צילום: יפית חג'ג' - למעוניינים בגביניות בצורת שושנים – מרדדים מהבצק מלבן גדול מורחים שכבה של מלית גבינה ומגלגלים לרולדה
- חותכים פרוסות מהרולדה בעדינות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים את הגביניות בביצה או חלבון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
- אופים כ20 דקות עד להשחמה נאה.
בזמן האפייה מכינים את הסירופ:
- לוקחים כוס סוכר וממלאים עליה מים רותחים מערבבים הייטב ומניחים בצד עד שהגביניות יהיו אפויות.
- מוציאים את הגביניות מהתנור ומברישים אותן בסירופ סוכר שהכנו בכוס.
- מניחים להצטננות ולאחר קירור מוחלט מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
