מתכון לעוגת ביסקוויטים בציפוי קרמבל לוטוס
הכירו את העוגה שתגרום לכם להתמכר לטעם הלוטוס המושלם! שכבות של ביסקוויטים רכים, קרם וניל עשיר וקצפת לוטוס מפנקת, מכוסות בקרמבל פריך וטעים - כל ביס הוא חגיגה של טעמים. מושלמת לקינוח משפחתי או לאירוח
עוגת ביסקוויטים בציפוי קרמבל לוטוס צילום: אסתי
מתכון לעוגת ביסקוויטים בציפוי קרמבל לוטוס / אסתי
המצרכים לעוגת ביסקוויטים בציפוי קרמבל לוטוס:
לבסיס:
- 1 חבילת ביסקוויטים
- 1 כוס חלב
לקרם:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה / צימחית
- 1 כף סוכר
- 2 כפות פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
- 1.5 כפות סוכר
לציפוי:
- 2 כפות ממרח לוטוס
לקרמבל לוטוס:
- 3 כפות ביסקוויטים מרוסקים גס
- 1 כף ממרח לוטוס
אופן הכנה לעוגת ביסקוויטים בציפוי קרמבל לוטוס:
- מקציפים היטב את השמנת המתוקה, הסוכר והפודינג. מוסיפים את הגבינה והסוכר ומערבבים בעדינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד
- שומרים בצד כף וחצי מהקצפת ומחלקים את יתרת הקצפת לשתי קערות
- בקערה של קצפת אחת מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
- בקערה השניה משאירים את הקצפת כפי שהיא לבנה.
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית אינגליש קייק.
- מורחים שכבה של קרם לבן ומעל מניחים שוב שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב.
- מעל מורחים שכבה של קרם לוטוס ומעל שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב
- ממשיכים כך עד לגמר הקרם כשאת העוגה מסיימים בשכבה של הקצפת ששמרנו בצד
הכנת הקרמבל:
- מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומערבבים אותו עם פירורי הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מזלפים פסים של ממרח לוטוס על פני העוגה ומפזרים מעל את הקרמבל.
- מכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
בהצלחה רבה ובתאבון
