מתכון לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח / שרה שבבו
המצרכים לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח:
- נתח בשר צלי כתף
- דלורית
- תמר ברהי
- כרישה
- ראש שום
- ערמונים
- בצלי שאלוט
- מרווה / רוזמרין / טימין (לפי הטעם)
- מי סילאן (כף סילאן + כוס מים)
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)
- שמן זית
אופן ההכנה לצלי כתף חגיגי ומושלם לאירוח:
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים עד להשחמה, לסגירת הנקבוביות.
- מוסיפים תבלינים (טימין, מלח, פלפל שחור) ומים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים במשך שעתיים עד שעתיים וחצי.
- מוציאים את הבשר מהסיר ומצננים הייטב ורק לאחמ"כ פורסים (כדאי להכניס לילה למקרר כך ניתן לפרוס בצורה טובה יותר)
- מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל שאלוט והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את שאר הירקות החתוכים - דלורית, תמר ברהי, כרישה וערמונים ומטגנים קלות.
- מוסיפים את מי הסילאן, בהרט ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מכניסים את פרוסות הבשר לסיר ומכסים במים רותחים עד לגובה הבשר
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים עד שלוש שעות - עד שהבשר רך ומתפורר.
- להשחמה עמוקה יותר, ניתן להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש על-200 מעלות למשך כ-30 דקות.
- מגישים עם קוסקוס / אורז לבן או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
בחדרי חרדים