מיוחד לסעודת מפסקת: דג טונה צהובה ברוטב תפוחי אדמה
דג טונה הינו קליל ומשביע ולא מכביד עלינו בצום. בבישול ברוטב תפוחי אדמה עשיר נהנה מתבשיל מוצלח שכל המשפחה תהנה ממנו!
דג צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 8-10 פרסות דג טונה צהובה
- 4-5 שיני שום
- 2 גמבות צבעוניות
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- חופן פיטרוזיליה קצוצה
- 1 קופסת גרגירי חומוס משימורים או כוס גרגירים מהקפאה
- תבלינים: 2 כפות רסק עגבניות (אם רוצים רוטב אדמדם) כף שטוחה כוכרום, כפית כמון, כפיתת מלח חצי כפית פלפל, תבלין דג
- 4-5 לימון פרסי (למי שאוהב את הטעם החמצמץ).
אופן ההכנה:
- נשרה את הדגים במלח ולימון לכשעתיים ונשטוף היטב במים.
- נטגן את שיני השום יחד עם פורסות גמבה עם שמן זית ונניח מעליהן את פרוסות הדג
- נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפורוסת עבות ונניח מעל הדגים/בצדדים
- נשפוך מעט שמן זית מעל הכל ונתבל היטב
- נוסיף מים רותחים עד ליותר מכיסוי התכולה
- נבשל יחד למשך כעשרים דקות על אש גבוהה ועוד 15 דקות על אש נמוכה (או עד להתרככות תפוחי האדמה).
- טעים מאד על קוסקוס או אורז לבן אך מומלץ לפני הצום לאכול אותו עם לחם טרי על מנת לקבל שובע לשעות ארוכות.
בתיאבון וצום מועיל!