מתכון למגולגלות שוקולד חלביות מושחתות
תתכוננו להתמכר! מתכון קל ופשוט לעוגיות מגולגלות שוקולד חלביות, רכות וטעימות להפליא. בצק פריך ושוקולדי, ממרח לוז עשיר ואגוזים קראנצ'יים - שילוב מושלם שיגרום לכם להתענג על כל ביס
מגולגלות שוקולד חלביות מושחתות צילום: מירב מלכה
מתכון למגולגלות שוקולד חלביות מושחתות / מירב מלכה
המצרכים למגולגלות שוקולד חלביות מושחתות:
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ¼ 2 כוסות קמח
- 150 גרם אבקת סוכר
- ½ כוס קקאו
- 2 חלמונים
- ממרח קקאו לוז (או כל ממרח אחר לפי הטעם)
- אצבעות שוקולד
- אגוזי לוז גרוסים
אופן ההכנה למגולגלות שוקולד חלביות מושחתות:
- בקערה מכניסים את כל החומרים חוץ מהחלמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק לעלה דק ומלבני.
- מורחים שכבה נדיבה של ממרח קקאו לוז על כל עלה.
- מפזרים אצבעות שוקולד ואגוזי לוז גרוסים.
- מגלגלים כל עלה לרולדה הדוקה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המגולגלות במשך 15-20 דקות, או עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין על רשת.
- מכניסים את המגולגלות המקוררות למקפיא למשך חצי שעה.
- חותכים לפרוסות בעובי הרצוי ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון