מתכון למילפיי אלפחורס
מילפיי אלפחורס אלגנטי וטעים להפליא. שכבות עדינות של בצק עלים, קצפת אוורירית וריבת חלב, מעוטרות בקוקוס קלוי. קינוח מושלם לארוחה חגיגית או לאירוח מיוחד
מילפיי אלפחורס צילום: אסתי
מתכון למילפיי אלפחורס / אסתי
המצרכים למילפיי אלפחורס:
- 1 חבילת בצק עלים
- ריבת חלב
- קוקוס קלוי
לקצפת:
- 750 מ' שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 3 כפות סוכר
- 6 כפות פודינג וניל
אופן הכנה למילפיי אלפחורס:
- חותכים בצק עלים לריבועים קטנים בגודל חצי קלף
- מניחים את ריבועי הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור, מעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף ומעליו תבנית נוספת של תנור זהה לתבנית שמלמטה (בכדי שהבצק לא יתנפח)
- מכניסים לתנור ביחד עם התבניות שמעל ואופים בחום בנוני במשך כ 25 -30 דקות עד להזהבה
הכנת הקצפת:
- בקערה מכניסים את מצרכי הקצפת ומקציפים הייטב עד לקבלת קרם חלק
ההרכבה:
- מניחים ריבוע בצק אפוי מזלפים בעזרת שקית זילוף מהקצפת ומזלפים מעט ריבת חלב
- מניחים מעל הקצפת ריבוע נוסף מזלפים מעליו קצפת ומעל מקשטים במעט ריבת חלב וקוקוס קלוי
בהצלחה רבה ובתאבון