מתכון לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן / שרה שבבו
המצרכים לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן:
לפי כוס מדידה 240 מ"ל
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- ½1 כפות מלח
- ½2 כוסות מים
לטבילת הפרעצלים:
- 2 ליטר מים
- 4 כפות סילאן
- 2 כפות מלאות אבקת סודה לשתיה
לציפוי:
- 2 ביצים + ¼ כוס מים
- מלח גס, שומשום, פרג, זעתר
לציפוי חמאת שום: (לאחר האפייה)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה לפרעצל ביס בציפוי חמאת שום ופרמזן:
- בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים ומתחילים בלישה על מהירות 1-2 למשך 10 דקות,
- הבצק אמור להתנתק מדפנות הקערה ולהיות נעים למגע.
- מניחים את הבצק בצד מכוסה להתפחה במשך כשעה ועד להכפלת הנפח.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 2.5 ס"מ וצובטים משני הצדדים כך שהכדורים יהפכו לצורה כמין עלה.
- בסיר רחב מביאים לרתיחה את המים, סילאן והסודה וטובלים את הפרעצלים במים למשך 40 שניות ועד שהם צפים.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפרעצלים ומעבירים לתבנית מרופדת עם נייר אפייה.
- מברישים את הפרעצלים בביצה מהולה עם מעט מים.
- בעזרת סכין חדה יוצרים חתך במרכז כל פרעצל בצורת+
- מפזרים מלח גס או כל תוספת שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 15 דקות עד להשחמה
- בסיום האפיה מברישים את הפרעצלים בחמאת שום בנדיבות
- מתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון