מתכון לעוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית / אסתי
המצרכים לעוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית:
כוס מדידה לפי כוס קרטון חד פעמי סטנדרטית
מצרכים לבצק:
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 + 1/3 כוסות קמח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 ביצה L
- 1/2 כפית גרידת לימון
- 8 כפות מיץ תפוזים או מים
למריחה:
למרנג קוקוס:
- 4 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיקי סוכר וניל
- 2 כוסות קוקוס
אופן הכנה לעוגת ריבת תות ומרנג קוקוס נוסטלגית:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ומוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בצק מעט דביק
- משטחים את הבצק על גבי תבנית חד פעמית סטנדרטית בינונית .
- מכניסים את שכבת הבצק לאפיה חלקית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 15-17 דקות עד להזהבה קלה ביותר ומצננים מספר דקות .
הכנת המרנג:
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אליו את הסוכר וניל והסוכר בהדרגה כף אחרי כף
- את הקוקוס מוסיפים בתנועות עטיפה עדינות עד לאיחוד
- לאחר צינון קל של שכבת הבצק מורחים ריבת תותים מעל הבצק האפוי ומעליו מורחים את מרנג הקוקוס
- מכניסים שוב לתנור החם לאפיה של 15 דקות או עד להזהבה .
- מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים היטב וחותכים לקוביות
בהצלחה רבה ובתאבון