מתכון לתבשיל עוף ודלורית / אסתי
המצרכים לתבשיל עוף ודלורית:
- 6 חלקי עוף
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 1 דלורית מקולפת חתוכה לקוביות
תבלינים:
- כורכום
- שמן
- כורכום
- פלפל שחור גרוס
- סילאן/טריאקי
- מלח
- אבקת מרק עוף
אופן הכנה לתבשיל עוף ודלורית:
- יוצקים כף שמן לסיר עם תחתית עבה ומזהיבים את חתיכות העוף משני הצדדים
- מוציאים מהסיר את חלקי העוף ומניחים בצד
- באותו סיר מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה
- מוסיפים את הדלורית ומזהיבים אותה מעט
- יוצקים כף סילאן או טריאקי כורכום מעט מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים בעדינות את הדלורית עד לקבלת צבע מקורמל מעט .
- מוסיפים את חתיכות העוף הצרובות ומכסים במים עד גובה העוף והדלורית
- מוסיפים חצי כף אבקת מרק עוף ומביאים לרתיחה .
- מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כשעה .
- לאחר שעה מסירים את המכסה ומבשלים ללא מכסה עוד כ 15 דקות נוספות עד לצמצום קל של הנוזלים .
- מגישים עם אורז ומתענגים
בהצלחה רה ובתאבון