מתכון לתבשיל עוף ודלורית

מתכון קל וטעים לתבשיל עוף ודלורית עם בצל מקורמל, סילאן ותבלינים. התבשיל מתאים לארוחת צהריים או ערב חורפית וניתן להגיש אותו לצד אורז

מתכון לתבשיל עוף ודלורית
תבשיל עוף ודלורית צילום: אסתי

מתכון לתבשיל עוף ודלורית / אסתי

המצרכים לתבשיל עוף ודלורית:

  • 6 חלקי עוף
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 דלורית מקולפת חתוכה לקוביות

תבלינים:

  • כורכום
  • שמן
  • כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • סילאן/טריאקי
  • מלח
  • אבקת מרק עוף

אופן הכנה לתבשיל עוף ודלורית:

  1. יוצקים כף שמן לסיר עם תחתית עבה ומזהיבים את חתיכות העוף משני הצדדים
  2. מוציאים מהסיר את חלקי העוף ומניחים בצד
  3. באותו סיר מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה
  4. מוסיפים את הדלורית ומזהיבים אותה מעט
  5. יוצקים כף סילאן או טריאקי כורכום מעט מלח ומעט פלפל שחור ומערבבים בעדינות את הדלורית עד לקבלת צבע מקורמל מעט .
  6. מוסיפים את חתיכות העוף הצרובות ומכסים במים עד גובה העוף והדלורית
  7. מוסיפים חצי כף אבקת מרק עוף ומביאים לרתיחה .
  8. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כשעה .
  9. לאחר שעה מסירים את המכסה ומבשלים ללא מכסה עוד כ 15 דקות נוספות עד לצמצום קל של הנוזלים .
  10. מגישים עם אורז ומתענגים

בהצלחה רה ובתאבון

מתכון בשרי מתכון למנה עיקרית

 צבע אדום

00:00
00:00
art