מתכון לדג סלמון ופולים בתנור

מתכון קל וטעים לדג סלמון עסיסי בתנור, עם רוטב פולים פיקנטי. הדג מוגש על מצע פולים ברוטב עשיר ומתובל בתערובת תבלינים ארומטית. ארוחה מושלמת ומשביעה שמתאימה לחגים, שבתות או לארוחת ערב משפחתית

מתכון לדג סלמון ופולים בתנור
דג סלמון ופולים בתנור צילום: אסתי

מתכון לדג סלמון ופולים בתנור / אסתי

המצרכים לדג סלמון ופולים בתנור:

  • 6 יחידות דג סלמון

לרוטב פולים פיקנטי לדג:

  • 10 שיני שום חתוכות
  • 1 פלפל אדום אחד חריף חתוך לטבעות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף פפריקה
  • מעט מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוסברה קצוצה בנדיבות
  • כחצי כוס מים או מעט יותר

לתערובת התיבול להברשת הדג:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 1 כף טראקי או סויה
  • 2 -3 שיני שום קצוצות
  • פלפל שטה גרוס מעט (לחריפות פקנטית)

אופן ההכנה לדג סלמון ופולים בתנור:

הכנת רוטב פולים פיקנטי:

  1. שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהפולים מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לסמיכות ל 10  דקות
  2. מוסיפים את הפולים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך בערך 20 - 30 דק
  3. יוצקים את הרוטב של הפולים המבושל על גבי תבנית בינונית ומעליו מסדרים את פרוסות דג הסלמון

הכנת תערובת תיבול להברשת הדג:

  1. בקערית מערבבים את כל התיבול אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן זית
  2. מברישים את הדגים בתערובת התיבול ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים 12 עד 15 דקות  או עד שהדג מתחיל להזהיב. 

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לדג סלמון

 צבע אדום

00:00
00:00
art