מתכון לדג סלמון ופולים בתנור / אסתי
המצרכים לדג סלמון ופולים בתנור:
לרוטב פולים פיקנטי לדג:
- 10 שיני שום חתוכות
- 1 פלפל אדום אחד חריף חתוך לטבעות
- 3 כפות שמן
- 1 כף פפריקה
- מעט מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- כוסברה קצוצה בנדיבות
- כחצי כוס מים או מעט יותר
לתערובת התיבול להברשת הדג:
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- מעט כוסברה קצוצה
- 1 כף טראקי או סויה
- 2 -3 שיני שום קצוצות
- פלפל שטה גרוס מעט (לחריפות פקנטית)
אופן ההכנה לדג סלמון ופולים בתנור:
הכנת רוטב פולים פיקנטי:
- שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהפולים מביאים לרתיחה ומצמצמים עד לסמיכות ל 10 דקות
- מוסיפים את הפולים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך בערך 20 - 30 דק
- יוצקים את הרוטב של הפולים המבושל על גבי תבנית בינונית ומעליו מסדרים את פרוסות דג הסלמון
הכנת תערובת תיבול להברשת הדג:
- בקערית מערבבים את כל התיבול אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן זית
- מברישים את הדגים בתערובת התיבול ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים 12 עד 15 דקות או עד שהדג מתחיל להזהיב.
בהצלחה רבה ובתאבון