הבחירה שלך לסעודת פורים: מוסמה בדנג'ון
לא קל להרשים ולהביא טעם של מעדני מלכים בחג בו אנשים מבושמים ומצפים לטופ שבטופ. המתכון הזה הולך לעשות לך את העבודה, הוא לא מורכב לביצוע אך התוצאה שלו - תבשיל בשר ברוטב עגבניות וחצילים - ממכר ממכר!
מצרכים:
- 1 ק"ג בשר שריר או צלעות (קוביות גדולות)
- 3 חצילים ארוכים פרוסים לרוחב וחתוכים ל3 חלקים – מטוגנים או אפויים בתנור
- 1 עגבנייה מרוסקת
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום פרוסות לשבבים
- כף מלח
- כפית פלפל
- 2 כפות פפריקה גדושות
- 1 כפית כמון
- 3 כפות רסק עגבניות.
אופן ההכנה:
- לפני שנתחיל את הרכבת המנה – נפרוס חציל לפרסות לכל אורכו, את הפרוסות האלו נחתוך לשתיים או שלושה חלקים ונטגן או נאפה בתנור עד להשחמה.
- בינתיים, מטגנים את הבצל והשום עם הבשר והתבלינים.
- מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.
- לאחר כשעתיים מוסיפים לסיר את העגבנייה, רסק העגבניות והחצילים המטוגנים (או האפויים) ומבשלים עוד כחצי שעה על אש נמוכה.
- מגישים חם-חם ואוכלים לצד אורז או קוסקוס.