מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות

מנה יוקרתית וטעימה ברמות, שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה! פרוסות סלמון עסיסיות בגלייז אסייתי מתקתק-חריף, מונחות על מצע של בטטות צלויות ופטריות שמפיניון נימוחות. מנה מושלמת שמתאימה לסעודת פורים, שבת ובכלל

מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות
סירות סלמון בגלייז צילום: שרה שבבו

מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות / שרה שבבו

המצרכים לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות:

  • 4 נתחי פילה סלמון
  • 1 כוס קמח
  • 2 בטטות
  • מארז פטריות שמפיניון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח

למרינדה:

  • 2 כפות רוטב סויה של יאמאסה מזרח ומערב
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מקסצ'אפ מזרח ומערב
  • 4 כפות דבש
  • גרידת ג'ינג'ר
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל
  • מיץ מלימון אחד

לתוספות:

  • פרוסות לימון
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות:

  1. מקפלים נייר אפייה למניפה
  2. קושרים בעזרת חוט חבל שמתאים לתנור את הקצוות ופותחים לצורת סירה
  3. קולפים בטטה ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ
  4. מרפדים כל סירה בפרוסות בטטה ומעל מוסיפים פטריות פרוסות
  5. מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח.
  6. מקמחים את נתחי הסלמון ומניחים על שכבת הבטטות והפטריות

עוברים להכנת המרינדה:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים לאיחוד
  2. מברישים את הסלמון בנדיבות במחצית מהמרינדה
  3. את השאר שומרים ושתי דקות לפני סיום האפייה מברישים שוב במרינדה שנותרה (זה יתן לנו ג'וס וחיזוק בטעם.)
  4. מכניסים את הסלמון לאפייה בתנור שחומם מראש על200 מעלות ואופים במשך 20- 25 דקות
  5. בהגשה מוסיפים פרוסת לימון חרוך ועירית קצוצה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לדג סלמון

 צבע אדום

00:00
00:00
art