מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי / אסתי
המצרכים לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:
- 1 חבילה בצק פילו
- שמן זית/קנולה (להברשה)
למילוי:
- 2 בצלים קצוצים לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 ק"ג חזה עוף טחון (או בשר טחון)
תבלינים:
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק או טריאקי
לציפוי:
אופן ההכנה לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את חזה העוף הטחון ומטגנים עד להזהבה
- מתבלים במלח, כורכום, פפריקה, שום גבישי, פלפל שחור ורוטב צ'ילי/טריאקי.
- מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר.
הרכבת האגרולים:
- מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן.
- מקפלים את העלה לשניים ומניחים כמות נדיבה מהמילוי בקצה העלה.
- מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים לרול.
- מניחים את הרולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הרולים במעט שמן.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
הצעות הגשה:
- ניתן להגיש את האגרולים חמים לצד מטבלים אהובים.
- לגרסה צמחונית, ניתן להחליף את חזה העוף בפטריות או ירקות מוקפצים
טיפ: אם נשאר לכם מילוי, אפשר להשתמש בו למילוי בורקס או סיגרים