מתכון לסופריטו עם קציצות בשר / שרה שבבו
המצרכים לסופריטו עם קציצות בשר:
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון טרי
- 1 בצל קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה (בלי הגבעולים)
- 3 כפות קמח מצה/ פירורי לחם
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
לתבשיל:
- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 5 כפות שמן
- 5 בצלים חתוכים לפרוסות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף סילאן
- 1 ליטר מים
אופן ההכנה לסופריטו עם קציצות בשר:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הקציצות מערבבים ויוצרים קציצות
- מטגנים את הקציצות עד להשחמה יפה ומניחים בצלחת
- במקביל מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בגיוק כמו צ'יפס
- מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים את הקציצות וקוביות הצ'יפס
- מתבלים במלח, פלפל שחור וסילאן ומכסים במים רק עד גובה הקציצות
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים שעתיים ועד לקרמול התבשיל
בהצלחה רבה ובתאבון