מתכון לרולדת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח וטעימה כל השנה / שרה שבבו
המצרכים לרולדת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח וטעימה כל השנה
כמות: 2 רולדות
לשכבת הקוקוס:
- 200 גרם קוקוס
- 200 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה מומסת
לשכבת השוקולד:
- 500 גרם עוגיות יין של פסח
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קקאו
- 1 כוס מים
אופן ההכנה לרולדת שוקולד וקוקוס כשרה לפסח וטעימה כל השנה:
- בסיר שמים קקאו, סוכר, מים ומחממים עד להמסת הסוכר
- מפוררים את העוגיות דק דק ומוסיפים את תערובת השוקולד
- מערבבים עד לקבלת בצק שוקולד אחיד ונוח (אם הוא יבש מוסיפים עוד קצת מים)
הכנת שכבת הקוקוס:
- בקערה שמים קוקוס, אבקת סוכר, חמאה מומסת ומערבבים
- על משטח עבודה פותחים ניילון נצמד עבה ואיכותי של סנו
- מניחים מעל חצי מתערובת השוקולד ומרדדים בעזרת מערוך למלבן
- מעל מוסיפים חצי מכמות הקוקוס
- משטחים ומהדקים היטב את הקוקוס עם מערוך
- בעזרת הניילון נצמד מגלגלים את השכבות לרולדה ומעבירים למקפיא לשעתיים
- לאחר מכן פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומעבירים לצלחת הגשה
בהצלחה רבה ובתאבון