מתכון ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה

מחפשים את המנה החלבית המושלמת לפסח? אל תפספסו את מתכון הלזניה המוצלחת הזו! שכבות עשירות של מצות רכות, גבינות מפנקות, כרובית נימוחה ורוטב רוזה חלומי מתאחדים למנה אחת בלתי נשכחת שתככב אצלכם, מתכון מנצח וקל להכנה שיסדר לכם ארוחת ערב חגיגית וטעימה בטירוף!

מתכון ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה
לזניית מצות צילום: שרה שבבו

מתכון ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה / שרה שבבו

המצרכים ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה:

כמות: 4 מנות

  • 5 מצות (מרטיבים את המצות ועוטפים עם מגבת עד להתרככות)

לרוטב רוזה:

  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 250 מל שמנת להקצפה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר

לתוספות:

  • 1 חב' כרובית קפואה סנפרוסט
  • 300 גרם פתיתי גבינה צהובה
  • 100 גרם גבינה בולגרית 16%

אופן ההכנה ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה:

  1. בקערה שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים הייטב
  2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים מצה ומוזגים מעל רוטב בנדיבות
  3. מפזרים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית וכרובית ומכסים במצה
  4. חוזרים על הפעולה הזו עם שאר המצות
  5. את השכבה העליונה משאירים פתוחה עם רוטב, גבינה צהובה וכרובית
  6. מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך חצי שעה
  7. פורסים ומגישים לצד ירקות

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ללזניה מתכון כשר לפסח מתכון חלבי

 צבע אדום

00:00
00:00
art