מתכון ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה / שרה שבבו
המצרכים ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה:
כמות: 4 מנות
- 5 מצות (מרטיבים את המצות ועוטפים עם מגבת עד להתרככות)
לרוטב רוזה:
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 250 מל שמנת להקצפה
- 1 כוס חלב
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½ כפית פלפל
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר
לתוספות:
- 1 חב' כרובית קפואה סנפרוסט
- 300 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 100 גרם גבינה בולגרית 16%
אופן ההכנה ללזניית מצות עם כרובית ברוטב רוזה:
- בקערה שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים הייטב
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים מצה ומוזגים מעל רוטב בנדיבות
- מפזרים גבינה צהובה מגורדת, גבינה בולגרית וכרובית ומכסים במצה
- חוזרים על הפעולה הזו עם שאר המצות
- את השכבה העליונה משאירים פתוחה עם רוטב, גבינה צהובה וכרובית
- מעבירים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך חצי שעה
- פורסים ומגישים לצד ירקות
בהצלחה רבה ובתאבון