מתכון לחיתוכיות גבינה כשרות לפסח / אסתי
המצרכים לחיתוכיות גבינה כשרות לפסח:
לבסיס:
המידות בכוס חד פעמית קרה
- 3 כוסות קמח מצה דק
- 3/4 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 ביצה L
- 1/2 כפית גרידת לימון
למילוי גבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות פודינג וניל
- 1/4 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה לחיתוכיות גבינה כשרות לפסח:
הכנת הבצק:
- מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים בהדרגה כל פעם מעט מים 1/3 עד 1/2 כוס מים לפי הצורך עד לקבלת בצק פירורים רטוב מעט .
- משטחים את רוב הבצק בתבנית בינונית (קצת פחות מתבנית סטנדרטית) ושומרים בצד חצי כוס פירורים לציפוי מעל
הכנת המילוי:
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה בעזרת כף בלבד
- יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבצק שבתבנית ומעל הגבינות מפזרים את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד
- מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 45 עד 50 דקות .
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים על השיש .
- מאחסנים במקרר לפחות 4 שעות ורק לאחר מכן חותכים לקוביות
בהצלחה רבה ובתאבון