מתכון לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות / שרה שבבו
המצרכים לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות:
לבשר:
- ½ קילו בשר טחון טרי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פפריקה
- ½ כפית כרכום
לציפוי:
לרוטב:
- 1 ראש שום שלם קלוף
- 4 כפות שמן
- 5 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות רכז רימונים
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה לפרחי כרובית ממולאים בשר ברוטב עגבניות:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הבשר ומערבבים לאיחוד
- יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ, נועצים בכל כדור פרח כרובית ומהדקים
- טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בקמח מצה ומטגנים מכל צד עד להזהבה
- בסיר רחב שמים שמן ושום ומטגנים עד להזהבה קלה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לסיר
- מוסיפים את הממולאים לסיר עם הרוטב מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך שעתיים ועד להסמכת הרוטב
- מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון