כבש אותי לחלוטין: מתכון מוצלח לצוואר כבש ממולא בתנור (כולל סרטון הכנה)

תמיד זכרתי שבשר כבש הוא יקר באופן לא רגיל, עד שעברו שנים וניגשתי למחלקת הבשר בסופר לגלות שהוא לא רחוק מבשרים אחרים שאנו צורכים לשבת, אז לקחתי צוואר כבש ומילאתי את הכיסים שלו בתערובת מטורפת - כך יצרתי מתכון מלכותי ששבר את הרשת

כבש אותי לחלוטין: מתכון מוצלח לצוואר כבש ממולא בתנור (כולל סרטון הכנה)
צוואר כבש ממולא בתנור צילום: מיכל תהילה

אחד מזכרונות הילדות שלי זה שלכבוד החגים מחדשים בגדים, מחדשים מצעים, אופים עוגות מיוחדות, מכינים מטעמים שווים ואוכלים בשר משובח.
בשר לשון היה זכור לי מהחגים כמנת החג החגיגית, בשר כבש לעומתו, היה מוכן ומוגש לטעימות בלבד מרוב שהוא היה יקר…
כשהתחתנתי נשארה בי האמונה שבשר כבש הוא יקר מאד וכך שנים לא קנינו בשר כבש.
יום אחד מכר משפחה שלנו הכין צלי בשר כבש ושלחו לנו לטעום .
וואיייי.
כבר באותו היום הצטרפתי לבעלי לקניות וקנינו בשר כבש שהמחיר שלו יצא כמעט כמו מחיר הבשר השיגרתי שאני מכינה לשבתות : בשר מספר 5 – צלי כתף.
אמרתי "לכבוד שבת קודש" והתחלתי את העבודה.  אני מזכירה לכן שאני מאד אוהבת את המטבח, אז ניסיתי והכנתי את הבשר בכמה סוגים של מתכונים עד שעליתי על מתכון שאף אורח לא מוותר עליו וכשזה מגיע לשולחן הוא מתחסל בשניות.
אז רגע לפני שאת ניגשת לרכוש או להכין, אני מזכירה לכן – פשוט לומר "לכבוד שבת קודש" זה גם משפיע על שיצאו טעמים נדירים וגם ההוצאות חוזרות אלינו, כי מי שמשבח ומיקר את השבת ואת מועדי ישראל, ה׳ מחזיר לו בכפל כפליים.

אז כן, הגעתי למתכון שכבש את הרשת: מתכון של צואר כבש שביקשתי מהקצב שיחתוך לי בפנים ויעשה לי כיס ואותו אני ממלאת באורז ובשר טחון, יוצאת לנו מנה עם טעם משובח שאולי לא טעמתם מעולם.

אז לכבוד שבת קודש ומועדי ישראל צואר כבש ממולא בתנור❣️

מצרכים:

  • 3 נתחי צואר כבש
  • 5 תפו״א (אפשר יותר אפשר גם בלי)
  • 3 בצלים
  • כוס וחצי בשר טחון
  • כוס אורז
  • מקל קינמון
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • חופן חמוציות
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה:

  1. אם יש לכן סיר רוסטר נשתמש בו, אם לא – אפשרי בתבנית תנור להניח נייר כסף גדול מעליו נייר אפיה ואז להניח את המצרכים ולאחר כל השלבים שוב לכסות בנייר אפיה ומעליו לסגור בנייר כסף היטב היטב מסביב שיהיה אטום.
  2. בסיר הרוסטר נניח קוביות תפו״א עם מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס ומעל רצועות בצל דקות.
    מרתיחים את האורז לחצי בישול ומסננים, מערבבים אותו בקערה את הבשר הטחון ומוסיפים כפית מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית פלפל אנגלי טחון וחמוציות ומערבבים היטב.
  3. חותכים באמצע נתח הבשר ויוצרים מעין כיס וממלאים אותו בעיסת האורז (אם יוצא החוצה זה בסדר) מפזרים מעל מהבצלים שחתכנו ומפזרים שוב מלח ופלפל שחור גרוס סביב הנתחים.
  4. מוסיפים כוס מים ומפזרים קצת חמוציות מסביב אם נשאר לכם…
  5. לוחים נייר אפיה מקמטים אותו מעט ובעזרתו מכסים את תכולת הסיר היטב. לוקחים נייר אפיה נוסף ומניחים מעל ומעליו נייר כסף לסגירה הרמטית.
  6. מכניסים לתנור לשעה אפיה בחום של 250 מעלות ולאחר מכן מורדים לחום של 160 מעלות לאפיה ארוכה של כשלוש שעות.
  7. אחרי 3 שעות בודקים האם הבשר רך. אפשר לשמור במקרר ולחמם על הפלטה לפני הסעודה.

 

מיכל תהילה מרצה ומאמנת מומחית בהעצמת נשים במצבים מאתגרים במשפחה: mt37mt@gmail.com

 צבע אדום

00:00
00:00
art