ביס לפנתאון: חיתוכיות חמאת בוטנים ובסקוויטים
חגית אור
31.03.25
אחד מזכרונות הילדות שלי זה שלכבוד החגים מחדשים בגדים, מחדשים מצעים, אופים עוגות מיוחדות, מכינים מטעמים שווים ואוכלים בשר משובח.
בשר לשון היה זכור לי מהחגים כמנת החג החגיגית, בשר כבש לעומתו, היה מוכן ומוגש לטעימות בלבד מרוב שהוא היה יקר…
כשהתחתנתי נשארה בי האמונה שבשר כבש הוא יקר מאד וכך שנים לא קנינו בשר כבש.
יום אחד מכר משפחה שלנו הכין צלי בשר כבש ושלחו לנו לטעום .
וואיייי.
כבר באותו היום הצטרפתי לבעלי לקניות וקנינו בשר כבש שהמחיר שלו יצא כמעט כמו מחיר הבשר השיגרתי שאני מכינה לשבתות : בשר מספר 5 – צלי כתף.
אמרתי "לכבוד שבת קודש" והתחלתי את העבודה. אני מזכירה לכן שאני מאד אוהבת את המטבח, אז ניסיתי והכנתי את הבשר בכמה סוגים של מתכונים עד שעליתי על מתכון שאף אורח לא מוותר עליו וכשזה מגיע לשולחן הוא מתחסל בשניות.
אז רגע לפני שאת ניגשת לרכוש או להכין, אני מזכירה לכן – פשוט לומר "לכבוד שבת קודש" זה גם משפיע על שיצאו טעמים נדירים וגם ההוצאות חוזרות אלינו, כי מי שמשבח ומיקר את השבת ואת מועדי ישראל, ה׳ מחזיר לו בכפל כפליים.
אז לכבוד שבת קודש ומועדי ישראל צואר כבש ממולא בתנור❣️
מיכל תהילה מרצה ומאמנת מומחית בהעצמת נשים במצבים מאתגרים במשפחה: mt37mt@gmail.com
חגית אור
31.03.25
מיכל תהילה
07.04.25
חגית אור
09.04.25
חגית אור
28.03.25
חגית אור
06.04.25