כך הושמד רכב משופר בשווי עשרות אלפי שקלים
חני לוין
15.04.25
סוגיית הפסילה המיידית של רישיון נהיגה לנהגים מקצועיים שהתגלו עם אלכוהול בדמם, גם כשאינם נוהגים ברכב ציבורי, עלתה לאחרונה במרכזו של מקרה חריג במיוחד. נהג בחברת אגד מראשון לציון עוכב על ידי המשטרה בליל ה-1 בפברואר 2025 במהלך מארב ינשוף בכביש 412, ונמצא כי בדמו 228 מיקרוגרם אלכוהול לליטר אוויר נשוף - מעל הסף המותר לנהגים מקצועיים, אך מתחת לרף הפלילי שנקבע לנהגים פרטיים.
הנהג, שנסע ברכבו הפרטי ולא במסגרת עבודתו, עוכב והופנה לשימוע בפני קצין משטרה. למרות שבזמן האירוע לא נהג ברכב ציבורי או מסחרי כבד, קבע הקצין כי עליו לעמוד בתנאים המחמירים החלים על נהגי אוטובוס, ופסל את רישיונו לשלושים יום.
לצד טענותיו של הנהג בדבר חשיבות הרישיון לעבודתו ולהסעת בנו הנכה, הקצין בחר להתמקד ברישיון המקצועי שברשותו, מבלי לבחון את סוג הרכב בו נהג בפועל. הנהג פנה לעורכת הדין חנה דוד, מומחית לדיני תעבורה ולשעבר שוטרת תנועה, שהבחינה מיד כי מדובר בפסילה שגויה.
עו"ד דוד הדגישה כי רף האלכוהול שנמדד אצל הנהג נמוך מהרף הפלילי לנהיגה ברכב פרטי, העומד על 290 מיקרוגרם, וכי לפי החוק כל עוד הנהג לא נהג ברכב ציבורי או במשקל העולה על 3.5 טון אין כל עילה לשלילת רישיונו.
דוד הגישה בקשה לביטול הפסילה לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, תוך עמידה על הפגיעה הקשה בנהג. לצד ההליך המשפטי, היא יצרה קשר עם היחידה החוקרת ושכנעה את אנשיה לבדוק מחדש את נסיבות המקרה. לאחר בחינה חוזרת, הודתה המשטרה בטעותה והפסילה בוטלה, כתב האישום נמחק והרישיון הושב לנהג בתוך יממה בלבד.
הודעה על ביטול הדיון נמסרה לשופט אורן בועז, לאחר שהתברר כי לא נותר עוד צורך בהתערבות משפטית. הסאגה הסתיימה, אך היא בהחלט מעלה שאלות ותהיות מהותיות על דרך קבלת ההחלטות במקרים של פסילה מנהלית ועל חשיבותם של כל פרט ונסיבה לפני שלילת זכות יסוד.
חני לוין
15.04.25
קובי ברקת
07.04.25
קובי ברקת
08.04.25
קובי ברקת
03.04.25
קובי ברקת
02.04.25
יצחק וייס
02.04.25