מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים
תתכוננו להתמכר! מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים חלומית: בצק רך, שכבת שוקולד עשירה עם נגיעות חמאת בוטנים מטריפה, וגנאש מבריק לסיום מושלם
עוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים / ה. בקר
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:
מתאימה לתבנית חד פעמית ענקית
כוס מדידה אוניברסלית
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 1/3 כוס מים
לשכבת השוקולד וחמאת הבוטנים:
- 5 ביצים L
- ½ + 1 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות קקאו
- 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית
- 3/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- ½ + 2 כוסות קמח
לגנאש:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן
- 2 כפות חמאת בוטנים
לקישוט:
- קרוקנט בוטנים
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וחמאת בוטנים:
הכנת הבצק:
- בקערה מתחילים ללוש את כל המצרכים לבצק אחיד
- במידה והבצק מתפורר מוסיפים כפית מים ומשטחים בתחתית התבנית
הכנת שכבת השוקולד:
- טורפים במטרפה או במיקסר את הביצים והסוכר 2-3 דקות
- מוסיפים את השמן המים ושאר המרכיבים
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
- יוצקים מעל לבצק ואופים בתנור שחומם מראש על 180° כ-35 דקות
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד המריר עם השמן והחמאת בוטנים עד לקבלת שוקולד חלק
- מקררים את העוגה ומורחים את הגנאש
- מפזרים מעל בוטנים מסוכרים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט למתכון: ה. בקר
מאת: נועם זיגדון
