טעימות במיוחד: קציצות ברוטב זיתים

איך אתם אוהבים את הקציצות שלכם? אצלינו אוהבים אותן פיקנטיות, עם זיתים כאלו רותחים שנכנס בתוכם מהרוטב האדום והטעם החמצמץ נוגע בכדורי הבשר ונותן להם אירומה מיוחדת

טעימות במיוחד: קציצות ברוטב זיתים
קציצות ברוטב זיתים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1ק"ג בשר טחון מעורב בקר עם הודו / בקר טחון/ הודו טחון
  • בצל שלם מגורד
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • קופסת זיתים ירוקים מגולענים משימורים
  • 1/4 כוס שמן
  • תבלינים לקציצות: כף כמון, כפית פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור.
  • תבלינים לרוטב: מלח. פלפל, פפריקה.

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל המגורד התבלינים ופירורי הלחם.
  2. מרתחים סיר מלא עד חציו במים ומתבלים בתיבול הרוטב, מוסיפים את השום, רסק העגבניות, השמן ומערבבים.
  3. מעיסת הבשר יוצרים כדורים ומוסיפים לסיר הרוטב..
  4. מוסיפים את הזיתים ומבשלים יחד כ-40 דקות – עד להצטמצות הנוזלים.

 

 צבע אדום

art