בריא וטעים: מתכון לרוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה

חולמים על רוגלך או קרנץ שוקולד עשיר בלי טיפת שמן? המתכון הסודי על בסיס טחינה יפתיע אתכם בטעם וברכות! רק כמה מרכיבים פשוטים ויש לכם מאפה שוקולדי ממכר

בריא וטעים: מתכון לרוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה
רוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה צילום: אסתי

מתכון לרוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה / אסתי

המצרכים לרוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה:

מידה: לפי כוס חד פעמי חם סטנדרטית

  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס טחינה
  • 1 ביצה L
  • 1 כף שמרים
  • 1 כוס מים בערך + כף שתיים נוספות לפי הצורך

אופן הכנה לרוגלך או קרנץ שוקולד ללא שמן על בסיס טחינה:

  1. בקערה שמים את הקמח, הסוכר והסוכר וניל ומערבבים היטב בעזרת כף
  2. יוצרים גומה ומכניסים בתוכה שמרים, חצי כפית סוכר ורבע מהכוס מים
  3. מערבבים קלות רק במרכז וממתינים 5 דקות
  4. מוסיפים את שאר הרכיבים, ביצה, טחינה ואת המים לפי הצורך ומתחילים בלישה עד לקבלת בצק אחיד ורך
  5. מתפיחים בערך שעה או יותר עד להכפלת הנפח..
  6. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים
  7. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בחצי מהמלבן ממרח שוקולד פרה או שחר פרווה .
  8. מקפלים את הצד של הבצק כך שיכסה את הבצק המרוח בשוקולד וחותכים למשולשים .
  9. מוסיפים בקצה כל משולש חצי קוביית שוקולד מריר או נטיפי שוקולד ומגלגלים לקורסון.
  10. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את כל הרוגלך ומתפיחים כ 20 דקות במגש
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ20 דקות או עד להזהבה קלה.

ניתן גם להכין רולדת קרנץ שוקולד:

  1. מרדדים כל כדור למלבן דק מורחים ממרח שוקולד מגלגלים לרולדה
  2. חותכים באמצע קולעים לצמת בורג ומניחים בתוך תבנית אינגליש
  3. מתפיחים חצי שעה ואופים
  4. לאחר האפיה מורחים סילאן מדולל עם טיפונת מים או סירופ סוכר ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

רוגלך מתכון פרווה

 צבע אדום

art