הדרך הכי גרועה לחמם פיצה – והשיטה הסודית שהשפים ממליצים עליה

נשארו לכם שאריות פיצה? לפני שאתם שולפים את המיקרוגל – עצרו. ארבעה שפים מסבירים מדוע המחבת היא הפתרון הכי טעים, ואיך הופכים את הפיצה אפילו לטובה יותר מהמקור.

הדרך הכי גרועה לחמם פיצה – והשיטה הסודית שהשפים ממליצים עליה
אילוסטרציה צילום: unsplash

הדרך הכי טעימה לחמם פיצה, לפי שפים: שאריות של פיצה הן אחת ההנאות הפשוטות של החיים. בין אם הכנתם פיצה ביתית או שהזמנתם מהפיצריה המקומית, אין כמו ליהנות מפרוסה נוספת ביום שלמחרת.

"אם להיות כנה, אני לגמרי מוכן לקחת פרוסה קרה ישר מהקופסה, כשדלת המקרר עוד פתוחה", מודה השף ג'ורג' פורמרו, שותף בקבוצת המסעדות Orchestrate Hospitality בדמוין, איווה.

אכן כן. אבל לעיתים מתחשק שוב לנגוס בפרוסה חמה. "זה שווה את המאמץ – אם בשביל מי שפספס את הסיבוב הראשון, או פשוט למי שרוצה לשחזר את ההנאה מהפיצה", מוסיף פורמרו.

רוצים לדעת מה הדרך הטובה ביותר לחמם פיצה? מגזין האוכל allrecipes שאל ארבעה מומחי קולינריה – והתשובה הייתה חד-משמעית.

פאנל מומחי הפיצה:

  • ג'נט דונארומה – מפתחת מתכונים ומפיקה זוכת אמי

  • ג'ורג' פורמרו – שף ושותף במסעדות Orchestrate Hospitality

  • מרי פיין מורן – שף ובעלת בית הספר לבישול Silver Lake Kitchen בלוס אנג'לס

  • דקס שייפר – שף ראשי בחברת הפיצה Palermo’s במילווקי

הטעויות הכי גדולות בחימום פיצה

אם תשאלו את השפים מהי הדרך הכי גרועה לחמם פיצה – הם יענו פה אחד: מיקרוגל.

"לחמם פיצה במיקרוגל זו עבירה שצריכה להיות בלתי חוקית, והעונש עליה צריך להיות שבוע שלם של אכילת פיצת אננס בלבד", מתלוצץ פורמרו. המיקרוגל הופך את הבצק לספוגי, ואת הגבינה לרכה מדי, מסבירה מרי פיין מורן.

גם התנור לא להיט: "האוורור מוגבל, הפיצה לא מתקרמלת ונשארת לחה," מסביר פורמרו.

ועוד אזהרה: "שמרו מרחק מהטריק ההוא שכבש את הרשת, בו שמים פיצה בתוך טוסטר," אומרת דונארומה. "פעם הרסתי טוסטר ככה – פשוט נשרפה לי כל הגבינה."

השיטה המושלמת

גם אם חיממתם פיצה בצורה לא אידיאלית – זו לא טרגדיה, לפי דקס שייפר: "אם אתה נהנה מהפיצה שלך – החיים טובים", אבל למה לא ליהנות עד הסוף?.

והתשובה המנצחת? מחבת על הגז.

זו לא רק הדרך האהובה על כולם, אלא גם הדרך שבה "הפיצה יכולה אפילו להיות יותר טעימה מהמקור", טוען שייפר. "התחתית יוצאת פריכה מהמחבת, והגבינה מתרככת בזכות האדים".

איך עושים את זה?

  1. קודם כל, מניחים את הפרוסות על צלחת עם נייר סופג ומכניסים למיקרוגל ל-15–30 שניות בלבד.
    "זה מוציא את הקור – במיוחד חשוב בפיצות עבות שעלולות להתייבש," מסביר פורמרו.
    "המטרה היא לא לחמם במיקרו אלא להפשיר – את הקריספיות נחזיר בשלב הבא".

  2. לאחר מכן, מחממים מחבת נון-סטיק על אש בינונית (או מחבת רגילה עם מעט שמן), מניחים את הפרוסות, ומבשלים 7 דקות – עד שהגבינה נמסה והתחתית פריכה שוב.

"לפעמים, השיטה הזו אפילו משדרגת את הקרום המקורי" מוסיף פורמרו.

שיטה נוספת

אפשרות נוספת שמצטט ה-allrecipes – להשתמש בתנור טורבו או אייר פרייר (שהוא למעשה תנור טורבו קטן).
מחממים ל-240 מעלות צלסיוס, ומניחים את הפרוסות על רשת או סלסלה – כדי לאפשר זרימת אוויר מלאה.

"מחממים 3–4 דקות, עד שהגבינה נמסה", אומרת דונארומה.

עכשיו כשאתם יודעים איך לחמם פיצה בצורה הכי טעימה – כל מה שנשאר זה לחכות לפרוסות שיישארו.

 

פיצה פיצה ביתית טיפים

 צבע אדום

art