חייבים להכין: עוגת סברינה מושלמת (על בסיס יוגורט)
עוגת סברינה רכה, נימוחה ומענגת - היא לא עוגה שמופיעה רק בחלומות, אתם יכולים להכין אותה בקלות ממש ואם תצמדו להוראות הפשוטות, תהיה לכם עוגה מושלמת, טעימה, רכה ועסיסית בדיוק כמו שאתם אוהבים!
עוגת סברינה מושלמת צילום: שאטרסטוק
- תבנית עגולה חד פעמית או תבנית מלבנית בינונית-קטנה – ח"פ
- אפשר לחלק לתבניות עגולות אישיות ולאפות ואז לזלף מהסירופ ומהקצפת בנפרד לכל מנה
מצרכים:
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת וניל
- 1 ו- 1/2 כוס קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 גביע יוגורט
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט רום
לקצפת:
- 250 מ"ל קצפת מתוקה
- 3 כפות פודינג ולניל
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים עם סוכר. מוסיפים את שאר המצרכים של בסיס העוגה.
- מעבירים לתבנית ח"פ עגולה או לתבנית ח"פ בגודל בינוני-קטן – אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד לקבלת שכבה זהובה מבחוץ.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתחים כוס מים עם כוס סוכר, מערבבים עד להמסת הסוכר יחד עם הרום – ושופכים על העוגה בעודה חמה-חמימה.
- לאחר שהעוגה התקררה – מקציפים שמנת מתוקה עם 2-3 כפות אבקת פודינג וניל ומורחים על העוגה בנדיבות.
