מתכון לאטריות עם ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס
חג השבועות מתקרב, ואיתו שלל מאפים עשירים וגבינות. אך הפעם, אולי כדאי לשבור שגרה? במקום עוד פשטידת שמנת מסורתית, קבלו הצעה מרעננת: מנה פרווה, צבעונית, עדינה ומלאה בטעמים ומרקמים, שתכניס טוויסט מיוחד לשולחן החג
אטריות ברוטב קארי צילום: שרה שבבו
מתכון לאטריות עם ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס / שרה שבבו
המצרכים לאטריות עם ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס:
כמות: 4 מנות
- 800 גרם אטריות להכנה מהירה של מזרח ומערב
לירקות המוקפצים:
- 5 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות
- 10 פרחי כרובית
- מארז פטריות פורטבלו חתוכים לפרוסות
- 1 כוס אפונה
- 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס (רק החלק הירוק)
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל
- 4 כפות שמן
לרוטב:
- 400 גרם קרם קוקוס מזרח ומערב
- חופן פטרוזיליה
- 4 כפות רוטב קארי מקסצ'אפ מזרח ומערב
- 2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח ומערב
- 1 כף קורנפלור
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
להגשה:
- עירית קצוצה
- בוטנים מטוגנים גרוסים
- סטייק פטריות יער
אופן ההכנה לאטריות עם ירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס:
- במחבת/ ווק לוהט שמים שמן ואת כל הירקות ומקפיצים קלות.
- חשוב לשמור על הירקות במרקם אל דנטה ולא לרכך מידי ומתבלים במלח ופלפל.
- במיכל שמים את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוזגים את הרוטב על הירקות ומבשלים 5 דקות ועד להסמכת הרוטב.
- חולטים את האטריות במים רותחים 10-15 שניות ומוסיפים אותן לרוטב.
- מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים בוטנים ועירית ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
