מתכון לכדורי בצק רכים במילוי גבינה צהובה ובציפוי מבריק של שום וירק
הכירו את התוספת המושלמת לשולחן חג השבועות: כדורי בצק רכים וזהובים, מצופים בנדיבות בזיגוג מבריק של שום וירק, ומסתירים בתוכם הפתעה לוהטת – פתיתי גבינה צהובה שנמסים ונמתחים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!
לחמניות שום במילוי גבינה צילום: שרה שבבו
מתכון לכדורי בצק רכים במילוי גבינה צהובה ובציפוי מבריק של שום וירק / שרה שבבו
המצרכים לכדורי בצק רכים במילוי גבינה צהובה ובציפוי מבריק של שום וירק:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 50 גרם סוכר
- 160 מל שמן
- 600 מל מים
- 1 כף מלח
למילוי:
- גבינה צהובה מגורדת
לציפוי:
- ביצה
לציפוי שום:
- 4 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס שמן זית
אופן ההכנה לכדורי בצק רכים במילוי גבינה צהובה ובציפוי מבריק של שום וירק:
- בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמלח ושמים על מצב לישה במשך דקה
- מוסיפים מלח וממשיכים בלישה 10 דקות.
- מתפיחים שעה ועד להכפלת הנפח.
- לאחר ההתפחה יוצרים כדורים במשקל 20 גרם.
- משטחים כל כדור בצק, ממלאים בגבינה צהובה מגורדת וסוגרים.
- מניחים את הכדורים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב במשך 20 דקות
- מברישים בביצה ומעבירים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים כ 10-13 דקות
הכנת הציפוי:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים.
- בסיום אפיית כדורי הבצק מברישים אותם בנדיבות בציפוי השום ונהנים
בהצלחה רבה ובתאבון
