רוצים מים רותחים במהירות? זה הטריק שאתם חייבים להכיר

רוצים להרתיח מים מהר יותר? מתברר שיש שיטה פשוטה ויעילה במיוחד, שתחסוך לכם זמן ומאמץ – והיא לא דורשת ציוד מיוחד או ידע מוקדם

רוצים מים רותחים במהירות? זה הטריק שאתם חייבים להכיר
מים רותחים, אילוסטרציה צילום: shutterstock

הטריק הפשוט שיגרום למים שלכם לרתוח מהר יותר – והוא עובד תמיד: אמנם מדובר באחת המשימות הבסיסיות ביותר במטבח – אבל רתיחת מים היא תהליך מורכב יותר ממה שנדמה. הסופרת והגסטרונומית האמריקאית מ.פ.ק. פישר שצוטטה ב-allrecipes, טענה ש"היכולת להרתיח מים היא תחילתו של כל טבח טוב", ואף הוסיפה: "אם תדעו להרתיח מים כמו שצריך – תדעו גם לבשל קדירה מושקעת או מרק משובח".

אבל גם המדע לא משנה את העובדה הפשוטה: כשאנחנו ממהרים, אנחנו רוצים שהמים ירתחו מהר. יש לא מעט טיפים בנושא, אך רק אחד באמת מוכח ויעיל.

הטריק שמאיץ את רתיחת המים: לכסות את הסיר

כן, זה כל הסיפור. ברגע שאתם מניחים מכסה על הסיר – תהליך הרתיחה מתקצר באופן משמעותי. הכיסוי יוצר סביבה קונבקציונית (זרימת חום) שמשתמשת באידוי של המים עצמם כדי לחמם את הסיר גם מלמעלה.

אם אין לכם את המכסה התואם – אפשר לאלתר. כל מכסה עמיד לחום יעשה את העבודה: תבנית אפייה, מחבת הפוכה, או אפילו מכסה של סיר אחר (גם אם הוא קצת גדול מדי). חשוב רק להשתמש בכפפה או מגבת ולהיזהר מהטיפות החמות שנוצרות בתחתית המכסה.

טיפים נוספים להרתחת מים במהירות:

  • בחרו סיר מתאים בגודל: סיר גדול ייקח יותר זמן לרתוח כי גם גוף הסיר צריך להתחמם. בחרו סיר קטן ככל האפשר שמתאים לכמות המים.

  • שימו רק כמה שצריך: אל תבזבזו זמן ואנרגיה על רתיחת ליטר שלם אם אתם צריכים רק חצי. ככל שיש פחות מים – הם ירתחו מהר יותר. זכרו: אין למלא את הסיר ביותר משני שלישים מגובהו.

ומה לגבי מים חמים מהברז או מקומקום חשמלי?

טכנית כן – אפשר לחמם מראש מים בקומקום או למלא מים חמים מהברז, אך מומחים ממליצים להתחיל דווקא ממים קרים, משתי סיבות עיקריות:

  1. איכות מים: מים חמים מהברז נוטים להכיל יותר מינרלים ומשקעים שמצטברים בצנרת – וזה עלול להשפיע על הטעם.

  2. איזון טמפרטורה: מים קרים מאפשרים חימום אחיד והדרגתי, ומונעים היווצרות של אזורים חמים או קרים בסיר.

כך או כך – גם מים חמים מהקומקום יצטרכו זמן כדי להגיע לנקודת רתיחה אמיתית.

 

מים רותחים הרתחת מים

 צבע אדום

art