מושלם לימים חמים: מתכון לקינוחי שוקולד דובאי קפואים
מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי שישלח אתכם ישר למזרח התיכון! עם בסיס קדאיף פריך, מוס פיסטוק עשיר וציפוי שוקולד-פיסטוק מפתה, הקינוח הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרשים את כולם. קל להכנה וקשה להפסיק לאכול – מושלם לימים חמים!
קינוחי שוקולד דובאי צילום: אסתי
מתכון לקינוח מיני שוקולד דובאי / אסתי
המצרכים לקינוח מיני שוקולד דובאי:
- תבנית שקעים קוביות מסיליקון
לבסיס:
- 1 חבילת שערות קדאיף
- 3 כפות חמאה מומסת / שמן קנולה
- 200 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
למוס פיסטוק:
- 500 מל' שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס חלב
- 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
- פיסטוקים קלויים קצוצים
- 3 כפות גבינה לבנה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן (לציפוי)
- 3 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף גדושה מחית פיסטוק
- 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
אופן ההכנה לקינוח מיני שוקולד דובאי:
הכנת הבסיס:
- מערבבים הייטב 3 כוסות שערות קדאיף עם 2 כפות שמן קנולה או חמאה מומסת
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה
- אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 15 דקות או עד הזהבה ומערבבים מידי פעם
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון .
- בקערה ממיסים 200 גרם שוקולד חלב ומוסיפים אליו 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
- מוסיפים את שערות הקדאיף ומערבבים לאיחוד
- מעבירים כפית מעיסת הקדאיף לשקעים מסיליקון, דוחסים מעט ומכניסים למקפיא ל 15 דקות להתייצבות
הכנת מוס פיסטוק:
- מקציפים 500 מל' שמנת מתוקה עם 4 כפות פודינג וניל, 2 כפות סוכר ו 1/4 כוס חלב עד לקבלת קצפת יציבה
- מוסיפים לקצפת בתנועות קיפול 3 כפות גבינה לבנה, 2 כפות מחית פיסטוק ו 3 כפות פיסטוקים קלויים טחונים
הכנת ציפוי פיסטוק :
- ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 3 כפות שמנת מתוקה
- מערבבים היטב ומוסיפים 1 כף גדושה מחית פיסטוק מערבבים היטב .
- ניתן להוסיף לציפוי כף פיסטוקים קצוצים דק (ממש לא חובה)
הרכבת הקינוחים:
- מזלפים בעזרת שקית זילוף את מוס הפיסטוק אל תוך שקעי הקדאיף האפוי ומישרים (הכמות מספיקה ל 2 -3 תבניות שקעים )
- מקפיאים לפחות שעתיים .
- מורחים מעט מציפוי השוקולד פיסטוק מעל כל שקע של המוס אישי
- מכניסים שוב להקפאה של 5 שעות לפחות. מחלצים התבנית הסיליקון ונהנים
- רצוי להגיש מעט קפוא
בהצלחה רבה ובתאבון
