סלט פנצנלה – בדיוק לסוף יום! | הניה בל

סלט עם כמויות של פינוק ודברים טובים שמצטרפים יחד לארוחה מושלמת שתסגור לכם את היום על הצד הכי טוב שיש!

סלט פנצנלה – בדיוק לסוף יום! | הניה בל
סלט פנצנלה צילום: הניה בל

מצרכים:

  • 10 עגבניות שרי (אדומות או צבעוניות), חצויות לאורך
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 -1/2 כפית פלפל שחור גרוס / רגיל
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 3/4 כוס גבינת לאבנה (עדיף עם אחוזי שומן גבוהים)
  • 6 כדורי בייבי מוצרלה חצויים / 1 כדור מוצרלה גדול – חתוך גס
  • 1/4 כוס קרוטונים
  • צנוברים / שקדים קלויים / אגוזים (לא חובה)
  • 3 עלי בזיליקיום טריים
  • תבלין זעתר (לא חובה)
  • להגשה: קרם חומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את עגבניות השרי החצויות ופרוסות הבצל עם שמן זית, מלח ופלפל.
  2. במרכזה של צלחת הגשה שטוחה, שמים את העגבניות המתובלות.
  3. מורחים מסביב "מסגרת" של גבינת הלאבנה.
  4. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה, קרוטונים, ואגוזים.
  5. מרססים את כל הסלט (כולל הלאבנה) בשמן זית.
  6. אם הלאבנה ללא זעתר, ניתן לפזר מעל מעט תבלין זעתר (לא חובה).
  7. מניחים מעל הסלט את עלי הבזיליקום, ומזלפים מעל פסים לאורך ולרוחב של קרם חומץ בלסמי מצומצם.

בתיאבון ובהנאה!!

 צבע אדום

art