מתכון למפרום חצילים ברוטב אדום

מתכון מוצלח למפרום חצילים ברוטב אדום עשיר ומשגע. מנה דומה למוסקה הבלקנית אך עם טוויסט ים-תיכוני ייחודי. מנה מנחמת ומלאת טעמים שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. לביס מושלם של בשר עסיסי עטוף בחציל נימוח, לצד אורז לבן – פשוט תענוג!

מתכון למפרום חצילים ברוטב אדום
מפרום חצילים צילום: אסתי

מתכון למפרום חצילים ברוטב אדום / אסתי

המצרכים למפרום חצילים ברוטב אדום:

  • 1 חציל גדול או 2 חצילים בינוניים רחבים

לתערובת הבשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות לחם רטוב (לסחוט ולפורר)
  • 1 בצל מגורד
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:

  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה

לציפוי לפני הטיגון:

  • 2 ביצים מעורבבות עם 2 כפות מים
  • 1 כוס קמח מצה / קמח לבן

לרוטב:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1/2 כפית סילאן/סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1+1/2 כוסות מים 

אופן ההכנה למפרום חצילים ברוטב אדום:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכניסים לקירור עד להכנת הרוטב וחיתוך החצילים
  2. בעזרת סכין חותכים את החציל לא עד הסוף לפרוסות דקות ובין כל שתי פרוסות חותכים עד הסוף יוצרים כמעין כיס משתי פרוסות דקות של חציל
  3. כך חותכים את כל החציל לפרוסות שכל 2 מחוברות בקצה שלהן שניתן למלא אותן
  4. בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה וממלאים כל סנדוויץ' של חציל בכף מתערובת המילוי
  5. טובלים את פרוסות החצילים הממולאים בקמח
  6. אחר כך טובלים בביצה ומטגנים בשמן עמוק
  7. מכינים רוטב אדום ומוסיפים את החצילים המטוגנים לרוטב .

הכנת הרוטב:

  1. מכניסים לסיר את כל מצרכי הרוטב מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
  2. מכניסים לתוך הרוטב את פרוסות החציל המטוגנות ומבשלים במשך כ 30 -40 דקות בסיר חצי מכוסה
  3. ניתן לפזר מעט פטרוזיליה מעל ולהגיש לצד אורז

בהצלחה רבה ובתאבון

מפרום מתכון בשרי מתכון למנה עיקרית

 צבע אדום

art