ארוחת צהריים בסיר אחד: נודלס עם פרגיות ופטריות בתיבול אסיאתי
מחפשים ארוחה מהירה, טעימה ומלאה בטעמים אסיאתיים? מתכון הנודלס עם פרגיות הוא התשובה! במינימום כלים ומאמץ, תוכלו להכין מנה עשירה של אטריות, פרגיות עסיסיות ופטריות ברוטב סויה-חרדל, שתכבוש כל חיך ותשאיר את כולם מרוצים
נודלס עם פטריות ופרגיות צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לנודלס עם פרגיות בתיבול אסיאתי / אפרת סיאצ'י
המצרכים לנודלס עם פרגיות בתיבול אסיאתי
- 250 גרם נודלס (אטריות ביצים)
- 1 בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (כ-250 ג')
- 350-400 גרם פרגיות חתוכות + כף סילאן + רבע כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור
לתיבול:
- כף וחצי סילאן
- כף שטוחה דבש
- 5 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני)
- 1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מתחילים בבישול הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה. לתוספת צבע, מוסיפים מעט כורכום למי הבישול. לאחר הסינון, מזלפים מעט שמן זית למניעת הידבקות.
- במקביל, בסיר סוטאז' או מחבת רחבה (עם ציפוי נון-סטיק), עם 2 כפות שמן מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שהן מצטמצמות.
- מתבלים את קוביות הפרגית בכף סילאן, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מזיזים את הירקות לצד ומוסיפים את הפרגיות למחבת, מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
- משלבים את הנודלס המבושל עם הירקות והפרגיות. מתבלים בנדיבות בסילאן, דבש, רוטב סויה וחרדל דיז'ון. מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות נוספות לספיגת טעמים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
