הטריק שהצ'יפסריות מסתירות: כך תכינו בבית צ'יפס קריספי אמיתי
הוא זהוב מבחוץ, רך מבפנים ונשמע כמו פצפוץ בכל ביס - אבל איך מגיעים לתוצאה הזו בבית? הנה השיטה המקצועית שתהפוך כל מטבח פרטי לדוכן צ'יפס מהולנד
לכאורה, מדובר במנה הכי פשוטה שיש - תפוחי אדמה, שמן ומלח. אבל מי שניסה יודע שהדרך מצ'יפס סמרטוטי ומסמיק לגלגלים קריספיים זהובים - רצופה בכישלונות. מה הסוד של החנויות שמוכרות צ'יפס מושלם? ולמה בבית זה אף פעם לא יוצא אותו דבר? התשובה טמונה בשיטת ההכנה, ולא - זה לא קשור רק לשמן.
השלב הראשון הוא הבחירה בתפוח האדמה הנכון. תפוחי אדמה מזן דזירה או ראטה יתנו את השילוב המדויק בין עמילן ולחות, מה שמבטיח קריספיות חיצונית ורכות פנימית. חותכים את תפוחי האדמה לצורת מקלות בעובי אחיד ומשרים אותם בקערה גדולה עם מים קרים - לפחות לשעה. ההשריה הזו מסירה את העמילן העודף ומונעת הדבקות.

אחרי ההשריה, מסננים היטב ומייבשים את הצ'יפסים על מגבת או נייר סופג. הלחות היא האויב מספר אחת של פריכות - לכן חשוב לוודא שהם יבשים לגמרי לפני השלב הבא.
כעת מגיע הטריק של המקצוענים: טיגון כפול. הטיגון הראשון מתבצע על חום בינוני (כ־140 מעלות), במהלכו מבשלים את הצ'יפס עד שהוא מתרכך מעט אבל לא משחים - כ־6-7 דקות. לאחר מכן מקררים לגמרי - אפשר אפילו להעביר למקרר לחצי שעה.
רק לאחר הצינון מגיע שלב הטיגון השני, בחום גבוה (כ־180 מעלות), שבו הצ'יפס מקבל את הקרום הפריך והזהוב. הפעם זה ייקח 2-3 דקות בלבד. לאחר ההוצאה מהשמן מניחים על נייר סופג וממליחים מיד.

התוצאה - חלומית. צ'יפס שקריסתו נשמעת בחדר הסמוך, בלי טיפת סמרטוטיות. אפשר כמובן לשדרג עם רוטב איולי, צ'יפוטלה או אפילו רק קטשופ קלאסי, אבל גם בלי כלום - זה כנראה הצ'יפס הכי טעים שתכינו אי פעם בבית.
