דג מושט קליל וטעים של הניה בל

מתכון של הניה בל שמתאים בול לתשעת הימים, טעים במיוחד

דג מושט קליל וטעים של הניה בל
דג מושט לפני האפיה צילום: הניה בל

מצרכים:

  • 4 פילטים של דג מושט
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • 1 כף מיונז
  • 2 כפות מים
  • 3 שיני שום כתושות (או 2 כפיות שום גבישי)
  • 1 פלפל חריף, חתוך לטבעות (לא חובה)
  • 1 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ

אופן ההכנה:

1.מניחים את הדג בקערה, יוצקים מעל מיץ לימון ומפזרים מלח. מערבבים היטב, מכסים, ומשרים במקרר למשך הלילה.

2.מחממים תנור ל 180 מעלות. שוטפים את הדג במים זורמים ומייבשים בנייר סופג. מניחים את הדג בתבנית.

3.בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שמן רגיל, מלח, פלפל, פפריקה, כמון, כורכום, אבקת מרק, מיונז מים ושום עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים את התערובת היטב על הדג מכל הצדדים.

4.מפזרים מעל את פרוסות הפלפל החריף ופטרוזיליה או כוסברה.

5.מכניסים לתנור ל- 20 דקות.

מומלץ בדקות האחרונות של האפיה להעביר את התנור למצב גריל .
בתיאבון💜

 צבע אדום

art