אתם תתמכרו: מתכון לפסטה מוקרמת של הניה בל
פסטה טעימה-טעימה ומוקרמת מהחלומות עם פטריות נמסות בפה - מתכון מושלם של הניה בל
פסטה מוקרמת צילום: הניה בל
מצרכים:
- חבילת פסטה (באיזה צורה שאוהבים), מבושלת
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושות טרי / מגורד דק
- 1 קופסת פטריות טריות, פרוסות (או 1 קופסת שימורי פטריות)
- 2 כפות קמח
- 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
- 1 כוס חלב
- 1 שמנת מתוקה 32% (ניתן להמיר בשמנת לבישול)
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית תבלין בזיליקום
- מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני שמים את החמאה, שמן זית, ושום כתוש.
- מדליקים את האש ומטגנים את השום (נזהרים שלא יישרף).
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה על אש גבוהה, תוך כדי עירבוב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מספר שניות נוספות.
- מוסיפים את היין, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מערבבים כ-2 דקות.
- מוסיפים לסיר את החלב והשמנת המתוקה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד לרתיחה (יש לשים לב שלא יגלוש).
- כשרותח, מוסיפים את התבלינים ואבקת המרק ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה, מערבבים עד לכיסוי ברוטב, ומגישים חם.
- הצעות לשידרוג: ניתן להוסיף חצי בטטה מגורדת דק יחד עם הפטריות.
- לאוכלי דגים וחלב – ניתן להוסיף חתיכות קטנות של סלמון טריאקי.
בתיאבון❤️❤️
