במיוחד לחופש הגדול: מתכון לעוגיות בציפוי שוקולד וסוכריות
החופש הגדול זה זמן מושלם לאפייה משותפת! בואו להכין יחד עם הילדים עוגיות פריכות, טעימות וצבעוניות שכולם יאהבו. המתכון הזה קל ופשוט, הוא משלב בצק נימוח וציפוי שוקולד עשיר עם סוכריות צבעוניות, שמוסיפות מראה חגיגי וכיפי
עוגיות בציפוי שוקולד צילום: אסתי
מתכון לעוגיות בציפוי שוקולד וסוכריות / אסתי
המצרכים לעוגיות בציפוי שוקולד וסוכריות:
מידה בכוס חד פעמי חם
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 שקית סוכר וניל
- 100 גרם נטורינה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר + כף סוכר נוספת
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 4 כוסות קמח (להוסיף לפי הצורך .כנראה שתצטרכו פחות)
לקישוט:
- 200 גרם שוקולד מריר
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה לעוגיות בציפוי שוקולד וסוכריות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ואת הקמח מוסיפים לפי הצורך, מערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מעבירים את הבצק דרך מכונה המיועדת לעוגיות מרוקאיות עם צנתר משונן ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה .
- למי שאין מכונה לעוגיות: ניתן ליצור רצועות ארוכות למעוך מעט בעזרת מזלג לכל אורך העוגיה
- מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
לקישוט שוקולד:
- ממיסים 200 גרם שוקולד מריר במיקרוגל בפולסים
- טובלים כל עוגייה במעט שוקולד מומס ומפזרים מעט סוכריות צבעוניות
- מכניסים לקירור או להקפאה עד להתייצבות והתקשות השוקולד
- מעבירים לקופסא אטומה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
