מתכון לעוגת קרמבו פיסטוק מושלמת
לא עוד עוגת קרמבו רגילה! קבלו את המתכון שיהפוך את הקינוח שלכם לחוויה בלתי נשכחת – עוגת קרמבו פיסטוק. עוגה רכה ועסיסית, קרם קרמבו עשיר וממכר וציפוי פיסטוק מבריק. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים.
עוגת קרמבו פיסטוק צילום: אסתי
מתכון לעוגת קרמבו פיסטוק מושלמת / אסתי
המצרכים לעוגת קרמבו פיסטוק מושלמת:
לעוגה:
- בכוס קרטון ח'פ
- 1 + 3/4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס קוקוס/קמח שקדים
- 3/4 כוס חלב/תחליף
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים L
לזיגוג לאחר האפיה:
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס מים רותחים
- 1 כפית סוכר וניל / חצי כפית תמצית רום
לקצפת:
- 500 מ' שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
לציפוי פיסטוק:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כף מחית פיסטוק
- 2-3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה לעוגת קרמבו פיסטוק מושלמת:
- אל תוך קערה מוסיפים את הקמח, סוכר וניל, סוכר ואבקת אפיה ומערבבים קלות
- מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה, אין צורך במיקסר!
- יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית רינג משומנת קוטר 24/26
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 17-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
הכנת הקצפת:
- מקציפים היטב את כל מרכיבי הקצפת ומוסיפים 3/4 כוס חלב בתנועות עטיפה עד לקבלת קצפת חלקה
הכנת ציפוי פיסטוק:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד, מוסיפים אליו את השמן לפי הצורך ואת כף מחית פיסטוק ומערבבים הייטב לאיחוד
הרכבת העוגה:
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור מערבבים הייטב את מרכיבי הזיגוג ומטפטפים מהסירופ שנוצר על גבי העוגה החמה
- שומרים בצד 3-4 כפות מהקצפת ואת יתרת הקצפת מורחים על גבי העוגה ומיישרים
- מכניסים להקפאה לפחות שעה עד שעתיים
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את ציפוי הפיסטוק מעל
- מקפיאים לכמה דקות עד להתקשות הציפוי ומקשטים מסביב בקצפת שהשארנו בצד
- מכניסים לקירור לפחות 5 שעות
- חותכים, מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
