אל תשימו תפוחים ליד הירק הזה - אחרת הם יתקלקלו מהר

מומחית חקלאות חושפת את הסוד: איפה לשמור תפוחים במקרר, אילו זנים נשמרים לאורך זמן, מה גורם להם להחמיץ מהר ואיך למנוע מהם להשחים בלי תוספים מיותרים

אל תשימו תפוחים ליד הירק הזה - אחרת הם יתקלקלו מהר
תפוחים צילום: pexels

רבים מאיתנו זורקים את שקית התפוחים למקרר ומקווים לטוב, אבל מסתבר שזו לא תמיד הדרך הנכונה לשמור עליהם טריים.

לדברי בריאנה שיילס, מנהלת שיווק בקבוצת המגדלים האמריקנית Stemilt, שצוטטה במגזין האמריקני simply recipes, המקום האידיאלי לשמור תפוחים הוא החלק הכי קר במקרר, בטמפרטורה של 1–2 מעלות צלזיוס (33–35 פרנהייט). הקור מאט את תהליך ההבשלה ומאריך את חיי המדף.

שיילס מסבירה כי תפוחים פולטים גז בשם אתילן, שמאיץ את הבשלת הפירות סביבם. אם הם מאוחסנים ליד תפודים, שום או בצל, הם עלולים להחמיץ מהר יותר ואף לספוג טעמים לא נעימים.

אילו זנים נשמרים הכי הרבה זמן?

לא כל התפוחים נולדו שווים:

  • זנים קשיחים כמו פוג'י, קוסמיק קריספ, גרני סמית' וגאלה יכולים להחזיק שבועות ואף חודשים במקרר.

  • לעומת זאת, האני קריספ וה־SweeTango נחשבים עדינים יותר וטעימים במיוחד כשהם נאכלים סמוך לקנייה.

איך למנוע מהתפוחים להשחים?

התפוחים נוטים להשחים לאחר החיתוך בגלל תהליך של חמצון. כדי להימנע מכך, מומלץ להבריש אותם במיץ לימון או להשרות במים עם מעט מלח, פעולה שתשמור עליהם רעננים לכמה שעות.

איך מזהים תפוח שהתקלקל?

אם מופיעים כתמים רכים, ריח לא נעים או מרקם סחוסי, זה סימן שהתפוח כבר לא ראוי לאכילה. מומלץ לבדוק היטב לפני האכילה, תפוח טוב צריך להיות מוצק, פריך ובעל ניחוח רענן.

תפוחים טיפים מקרר

 צבע אדום

art