מתכון לעוגת רימון נדירה וקלה להכנה
עוגת רימון חגיגית ומרשימה שלא תאמינו כמה קל להכין – שילוב מושלם בין בצק פריך עשיר בשקדים לקרם חלומי וענן של גרגרי רימון. המתכון הזה לא רק טעים – הוא גם גונב את ההצגה בשולחן החג. קינוח מושלם לשנה חדשה ומתוקה, עם ניחוח של התחלה
עוגת רימון צילום: מירב מלכה / ChatGPT
מתכון לעוגת רימון נדירה וקלה להכנה / מירב מלכה
המצרכים לעוגת רימון נדירה וקלה להכנה:
לבצק פריך שקדים:
- 1 מחמאה
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס אבקת שקדים (שקד מולבן טחון)
- 3 כוסות קמח (יש להוסיף לפי הצורך)
לקרם:
- 500 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 4 כפות פודינג
- 250 גרם גבינת שמנת
אופן ההכנה לעוגת רימון נדירה וקלה להכנה:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים הייטב את הבצק וחותכים מהבצק 2 צורות של רימון באותו גודל (שיהיה 2 שכבות)
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 13 דקות. או עד להזהבה קלה
הכנת הקרם:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הקרם ומקציפים הייטב עד לקבלת קרם יציב
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים פרחים על שכבה אחת של בצק
- מעל מניחים בעדינות שכבה שניה של בצק ומזלפים שוב פרחים על כל שטח הבצק
- מפזרים גרגירי רימון ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
