עוגת שכבות בצק פריך – שוקולד – וקרם חלבה לבן מבריק
עוגה מיוחדת המורכבת מ-3 שכבות לא גבוהות של בצק פריך - שוקולד - וקרם חלבה לבן מבריק. לאחר האפיה, מקררים את העוגה וחותכים ממנה קוביות יפות ומשורטטות או מלבנים קטנים ומדויקים. עוגה יפה, טעימה להפליא. מתאימה לשמחות, בר מצוה, קידושים ועוד...
עוגת שכבות בצק פריך שוקולד וקרם חלבה לבן מבריק צילום: מירית חטב
החומרים:
לבצק:
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 100 גרם מרגרינה
- כ-1/3כוס שמן
- 70 גרם קוקוס
- 2-3 כפות יין מתוק
לשכבת השוקולד האמצעית:
- 200 גרם שוקולד מריר (אפשר שוקולד לאפיה)
- 2 כפיות קפה
- 1/3 כוס סוכר
- 4 כפות שמן
- 6 חלמונים
- 6 חלבונים ועוד 2/3 כוס סוכר
- 1 כוס קמח
לציפוי חלבה מבריק:
- 250 גרם חלבה
- 3 כפות שמן
- כף תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: הכניסי את החומרים לקערה כפי הסדר, לושי ועבדי לבצק. שטחי בתבנית מלבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה.
- הכיני את שכבת השוקולד: המיסי בלהבה נמוכה מאוד את השוקולד, שמן, קפה וסוכר. כבי הלהבה, הוספי חלמונים ערבבי לתערובת חלקה.
- בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים תוך הוספת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
- אחדי יחד את שתי התערובות,הוסיפי קמח. צקי על משטח הבצק. אפי בחום בינוני 180 מעלות כ-30 דקות.
- (נעצי קיסם – אם הוא יוצא יבש- סימן שהעוגה מוכנה. אם הקיסם רטוב – אפי עוד כמה דקות) קררי את העוגה.
- ואח"כ המיסי בלהבה נמוכה את החלבה (פוררי אותה קודם) שמן ווניל
- שפכי על העוגה האפויה, בצורה אחידה.
- המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

