חמאה נמסה וקרם עשיר – סינבונים חלומיים חלביים, עם בצק שמרים אוורירי ומילוי מושלם בדיוק הנכון. מאפה משובח וטעים לצד כוס קפה חם או כפינוק של שבת בבוקר. תתכוננו להתאהב בכל ביס!
מתכון מושלם לסינבונים – שושני שמרים נדירים / רפאל דדוש
המצרכים לסינבונים – שושני שמרים נדירים:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
2 ביצים L
½1 כוסות חלב פושר (להוסיף בדרגה)
4 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
קורט מלח
למילוי:
½1 חב' חמאה רכה
4 כפות סוכר
4 סוכר חום דמררה
2 סוכר חום כהה
1 כפית נס קפה
להקרמה topping:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 יוגורט מעודן
4 כפות אבקת סוכר
2 סוכר וניל
אופן ההכנה לסינבונים – שושני שמרים נדירים:
בקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים לבצק למעט החלב ומוסיפים את החלב בהדרגה עד קבלת בצק הומוגני ורך למגע ומבריק, ממשיכים ללוש כ8-10 דקות ומניחים להתפחה (רצוי לילה במקרר)
לאחר ההתפחה מוציאים מהמקרר ומתחילים ללוש ידני
מחזירים להתפחה ומניחים עד טמפרטורת החדר.
לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של 3-4 מ"מ.
בקערה נפרדת מערבבים את החמאה עם הסוכרים ונס ומורחים בשכבה אחידה על הבצק.