מתכון מושלם לסינבונים – שושני שמרים נדירים

חמאה נמסה וקרם עשיר – סינבונים חלומיים חלביים, עם בצק שמרים אוורירי ומילוי מושלם בדיוק הנכון. מאפה משובח וטעים לצד כוס קפה חם או כפינוק של שבת בבוקר. תתכוננו להתאהב בכל ביס!

מתכון מושלם לסינבונים – שושני שמרים נדירים
שושני שמרים חלביים צילום: רפאל דדוש

מתכון מושלם לסינבונים – שושני שמרים נדירים /  רפאל דדוש

המצרכים לסינבונים – שושני שמרים נדירים:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 ביצים L
  • ½1 כוסות חלב פושר (להוסיף בדרגה)
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות סוכר חום
  • קורט מלח

למילוי:

  • ½1 חב' חמאה רכה
  • 4 כפות סוכר
  • 4 סוכר חום דמררה
  • 2 סוכר חום כהה
  • 1 כפית נס קפה

להקרמה topping:

  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 2 יוגורט מעודן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 סוכר וניל

אופן ההכנה לסינבונים – שושני שמרים נדירים:

  1. בקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים לבצק למעט החלב ומוסיפים את החלב בהדרגה עד קבלת בצק הומוגני ורך למגע ומבריק, ממשיכים ללוש כ8-10 דקות ומניחים להתפחה (רצוי לילה במקרר)
  2. לאחר ההתפחה מוציאים מהמקרר ומתחילים ללוש ידני
  3. מחזירים להתפחה ומניחים עד טמפרטורת החדר.
  4. לאחר מכן מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של 3-4 מ"מ.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה עם הסוכרים ונס ומורחים בשכבה אחידה על הבצק.
  6. חותכים רצועות מהבצק של כ-2ס"מ ומגלגלים
  7. את הקצה מעבירים לתחתית הסינבון.
  8. רפאל דדוש
    הכנת השושנים | רפאל דדוש
    רפאל דדוש
    הכנת השושנים | רפאל דדוש
  9. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים ונתפיח כ1 שעה.
  10. מחממים תנור לחום של 180° ואופים עד להזהבה.

אופצייה: למרוח סירופ סוכר ומים עם מעט תמצית וניל על הסינבונים בהוצאתם מהתנור.

הכנת ציפוי קרם:

  1. בקערה מערבבים את השמנת החמוצה היוגורט והסוכר עד קבלת קרם חלק.
  2. מוציאים מהתנור מניחים להתקררות ומוסיפים מהקרם יוגורט ומגישים חמים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לעוגיות שמרים מתכון לעוגת שמרים

 צבע אדום

art