תכינו ותודו לי: עלי גפן ממולאים של מירב מלכה
עלי גפן ממולאים הם חלום של אנשים שמבינים בטעם :) הנה מתכון ברור ומדוייק לסיר הכי הכי מיוחד שתכיני השבוע!
עלי גפן ממולאים צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
לתחתית הסיר:
- 2 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות דקות
למילוי:
- 3 כוסות אורז
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות קצוצות
- שן שום קצוצה
- בצל אחד קצוץ
תיבול:
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- מיץ מ־2 לימונים סחוטים
לרוטב:
- 3 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- ½ כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. בישול עלי הגפן:
מבשלים את עלי הגפן במים רותחים במשך כ־10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים בצד.
2. הכנת המילוי: בקערה גדולה מערבבים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, העגבניות, השום, הבצל והתיבול.
3. מילוי וגלגול: פותחים כל עלה גפן, מניחים כפית מהמילוי במרכזו, ומגלגלים בצורה הדוקה.
4.סידור בסיר: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
מעליהן מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצורה צפופה ומסודרת.
5.הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את הסילאן, המלח, הפלפל והמים הרותחים.
יוצקים בעדינות מעל עלי הגפן.
6.בישול: מכסים את העלים בנייר אפייה, ומניחים מעל צלחת (כמשקולת למניעת פתיחת העלים).
מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים וחצי.

בתיאבון!
