עם קוסקוס או לחם טרי: רוטב בשר טחון עם תפוחי אדמה שמחמם את הבית

הימים האלו שמקרבים אלינו את החורף הגשום ומתסיימים מהר מדיי, מזמינים כל כך להכין בהם תבשילים חמים שמכניסים לבית אווירה חמה ואוהבת

עם קוסקוס או לחם טרי: רוטב בשר טחון עם תפוחי אדמה שמחמם את הבית
רוטב בשר טחון עם תפוחי אדמה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינונים
  • 3 שיני שום
  • 4-5 כפות רסק עגבניות
  • צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • 4-5 תפוחי אדמה קלופים בינוניים
  • תבלינים: כף שטוחה פפריקה, כף תבלין עוף/שווארמה, כפית מלח, חצי כפית פלפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות או טוחנים בבלנדר.
  2. מרתחים סיר עם מים (כליטר וקצת) ומתבלים, מוסיפים את הרסק ומערבבים.
  3. מכניסים פנימה את הבשר עם הבצל הטחון, הירק הטחון ומבשלים עד שהבשר מתחיל לקבל צבע חדש.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר, אם הרוטב מתאדה מדיי – מוסיפים מים רותחים.
  5. נותנים לתפוחי האדמה להתרכך ולרוטב להצמצם מעט ומכבים את האש.
  6. מגישים על קוסקוס או לצד לחם טרי

הערות:

  • ניתן קודם לטגן את הבצל ולהניח עליו את הבשר ואז את הרוטב, אך באופן שכתוב במתכון – הבשר יתפורר טוב יותר ולא יצריך הפרדה עם מזלג תוך כדי בישול.
  • אפשר להוסיף קוביות גמבה, קישואים, דלעת וכל מה שאתם אוהבים, רק קחו בחשבון שהתבשיל עלול לצאת פחות יפה 🙂 (מה שלא סותר את הטעם הנהדר והמושקע!)

בתיאבון!

 צבע אדום

art