עוגת פירורי אגוזים עם קרם מוקה שווה ומפנקת
עוגה נהדרת, עם כל הדברים הטובים שצריך בתחילת השבוע כדי להכניס ללב תחושת מתיקות ופינוק אישי
עוגת פירורי אגוזים עם קרם מוקה צילום: שאטרסטוק
מצרכים:
- 1 ו – 1/2 כוס קמח
- 1 אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים/מיץ ענבים
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 5 ביצים
- 1 כף נס קפה
- 5 כפות שוקולד צ'יפס (לא חובה)
- לציפוי: 1 מיכל קצפת צמחית + אבקת סוכר + 1 כף נס קפה
אופן ההכנה:
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם יתר החומרים, בתחילה את הרטובים ולאחר מכן מוסיפים את היבשים.
- מאחדים בזהירות בין הקצף לבלילת החומרים, מעבירים לתבנית תנור חד פעמית בגודל בינוני.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- לאחר שהעוגה מצטננת מקציפים את הקצפת עם 3 כפות מאבקת הסוכר וכף הנס קפה ומורחים על כל העוגה. (ניתן להוסיף יותר אבקת סוכר, לפי המרקם הרצוי – יותר אבקת סוכר = קצפת סמיכה יותר)
- ניתן לפזר פירורי אגוזים או גרידת שוקולד מלמעלה.בתיאבון!
למתכונים נוספים היכנסו לאתר:
