מתכון מנצח לטירמיסו ריבת חלב-מוקה מושלמת

מתכון קל ומהיר, ללא אפייה, לקינוח איטלקי קלאסי עם טוויסט של ריבת חלב ומוקה. מושלם לאירוח או כפינוק מתוק לסוף השבוע

מתכון מנצח לטירמיסו ריבת חלב-מוקה מושלמת
טירמיסו ריבת חלב מוקה צילום: אסתי

מתכון מנצח לטירמיסו ריבת חלב-מוקה / אסתי

המצרכים לטירמיסו ריבת חלב-מוקה:

לקצפת ריבת חלב-מוקה:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג בטעם ריבת חלב
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית קפה נמס
  • 2 כפות גבינה לבנה (5%-9%)

להרכבה:

  • 1 חבילת ביסקוטים (לשון החתול)

לטבילת הביסקוטים:

  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כף קפה נמס
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כוס חלב

לציפוי הסופי:

  • 1 כפית אבקת קקאו איכותית
  • 1 כפית שוקולית / אבקת שוקו

אופן ההכנה לטירמיסו ריבת חלב-מוקה:

הכנת קצפת ריבת החלב-מוקה:

  1. במיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל מצרכי הקצפת למעט הגבינה הלבנה עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים את 2 כפות הגבינה הלבנה ומערבבים אותה בעדינות לתוך הקצפת, בתנועות קיפול, כדי לשמור על נפחה.
  3. שימו לב: כמות הקצפת מוכנה להרכבת 2 תבניות אינגליש קייק.
  4. בכלי רחב ושטוח מערבבים היטב את כל מצרכי הטבילה (מים חמים, קפה נמס, סוכר וחלב) עד שהקפה והסוכר נמסים לחלוטין.
  5. טובלים כל ביסקוטי בנוזל הקפה-חלב המוכן למשך 2-3 שניות בלבד.
  6. מסדרים שכבה אחידה של הביסקוטים הטבולים בתחתית תבנית אינגליש קייק.
  7. מורחים מעל שכבת הביסקוטים כשליש מכמות הקצפת ומיישרים.
  8. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוטים טבולים.
  9. מורחים שכבה נוספת מהקצפת ומיישרים.

הציפוי:

  1. מערבבים בקערית קטנה את אבקת הקקאו והשוקולית.
  2. מפזרים את תערובת האבקות בעזרת מסננת דקה בצורה אחידה מעל שכבת הקצפת העליונה.
  3. מכניסים את העוגה לקירור במקרר למשך 6 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם, כדי שהטעמים יתמזגו.

בהצלחה רבה ובתאבון

טירמיסו גבינות מתכון לעוגה חלבית מתכון חלבי מתכון לקינוח

 צבע אדום

art