מתכון מנצח לטירמיסו ריבת חלב-מוקה מושלמת
מתכון קל ומהיר, ללא אפייה, לקינוח איטלקי קלאסי עם טוויסט של ריבת חלב ומוקה. מושלם לאירוח או כפינוק מתוק לסוף השבוע
טירמיסו ריבת חלב מוקה צילום: אסתי
מתכון מנצח לטירמיסו ריבת חלב-מוקה / אסתי
המצרכים לטירמיסו ריבת חלב-מוקה:
לקצפת ריבת חלב-מוקה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג בטעם ריבת חלב
- 3 כפות סוכר לבן
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית קפה נמס
- 2 כפות גבינה לבנה (5%-9%)
להרכבה:
- 1 חבילת ביסקוטים (לשון החתול)
לטבילת הביסקוטים:
- 1 כוס מים חמים
- 1 כף קפה נמס
- 1 כף סוכר לבן
- 1 כוס חלב
לציפוי הסופי:
- 1 כפית אבקת קקאו איכותית
- 1 כפית שוקולית / אבקת שוקו
אופן ההכנה לטירמיסו ריבת חלב-מוקה:
הכנת קצפת ריבת החלב-מוקה:
- במיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל מצרכי הקצפת למעט הגבינה הלבנה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את 2 כפות הגבינה הלבנה ומערבבים אותה בעדינות לתוך הקצפת, בתנועות קיפול, כדי לשמור על נפחה.
- שימו לב: כמות הקצפת מוכנה להרכבת 2 תבניות אינגליש קייק.
- בכלי רחב ושטוח מערבבים היטב את כל מצרכי הטבילה (מים חמים, קפה נמס, סוכר וחלב) עד שהקפה והסוכר נמסים לחלוטין.
- טובלים כל ביסקוטי בנוזל הקפה-חלב המוכן למשך 2-3 שניות בלבד.
- מסדרים שכבה אחידה של הביסקוטים הטבולים בתחתית תבנית אינגליש קייק.
- מורחים מעל שכבת הביסקוטים כשליש מכמות הקצפת ומיישרים.
- מסדרים שכבה נוספת של ביסקוטים טבולים.
- מורחים שכבה נוספת מהקצפת ומיישרים.
הציפוי:
- מערבבים בקערית קטנה את אבקת הקקאו והשוקולית.
- מפזרים את תערובת האבקות בעזרת מסננת דקה בצורה אחידה מעל שכבת הקצפת העליונה.
- מכניסים את העוגה לקירור במקרר למשך 6 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם, כדי שהטעמים יתמזגו.
בהצלחה רבה ובתאבון
