מתכון לעוגת נס קפה שכבות טעימה ומושלמת

קינוח מושלם לשבת או לאירוח: עוגת נס קפה שכבות עם שילוב נהדר של בצק פריך, מרנג מתוק ומרקם אוורירי. הטעם הנוסטלגי של נס קפה וקקאו עוטף כל ביס ומשאיר את כולם עם טעם של עוד

מתכון לעוגת נס קפה שכבות טעימה ומושלמת
עוגת קפה שכבות צילום: אסתי

מתכון לעוגת נס קפה שכבות טעימה ומושלמת / אסתי

המצרכים לעוגת נס קפה שכבות טעימה ומושלמת:

לבצק:

  • 400 גרם נטורינה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית א.אפיה
  • 4 כפות סוכר
  • 5 חלמונים (צהוב)
  • 1 כף שטוחה שמרים
  • 1/2 חצי כוס מי ברז (כוס חפ' קר)
  • כ 3/4 + 4 כוסות מדידה של קמח (יש להוסיף לפי הצורך)

למרנג:

  • 5 חלבונים
  • 1+3/4  כוסות סוכר
  • 3 כפות שטוחות נס קפה
  • 1 כף גדושה קקאו

אופן הכנה לעוגת נס קפה שכבות טעימה ומושלמת:

  1. בקערה מכניסים את מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש - את הקמח מכניסים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד
  2. מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפיה למלבן דק בגודל תבנית גדולה ח"פ
  3. מניחים בצד את שלושת הבצקים המרודדים ורק אחרי שמסיימים לרדד את שלושת החלקים, מתחילים להקציף את המרנג.

למרנג:

  1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה
  2. מוסיפים פנימה תוך כדי הקצפה את הנס קפה והקקאו ומקציפים עד לקבלת קרם יציב
  3. מניחים על תבנית גדולה של תנור (או חד פעמית בינונית) בצק מרודד אחד
  4. מורחים מחצית מהמרנג, מניחים על המרנג שכבת בצק מרודדת נוספת ומעליו מורחים את החצי הנותר של המרנג
  5. מעל מניחים שכבת בצק שלישית ואחרונה
  6. בעזרת קיסם מחוררים מעט את הבצק העליון
  7. מכניסים לתנור בחום 160 או  170 מעלות ואופים כ26 דקות עד להשחמה קלה
  8. מוציאים מהתנור מצננים הייטב ומפזרים אבקת סוכר
  9. חותכים לריבועים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

עוגת שכבות מתכון לעוגת קפה מתכון פרווה

 צבע אדום

art